-
- moim zdaniem nie warto robic upgradu, bo on powinien byc zrobiony na techniczne sprawnej jednostce.
- MOD 0.66 generalnie likwiduje problem braku mocy od dołu obrotów, szczególnie na zimnym silniku.
- nic wiecej w tak wysilonej jednostce nie poprawi.
- czyszczenie wtryskiwaczy to też hazard.
- poniewaz zwykle warsztaty nie mają specjalizowanych stanowisk do wtryskiwaczy boscha.
- dlatego też wtryskiwacze są kąpane tylko w wannie ultradzwiekowej.
- jeśli nie masz założonego gazu, a przebieg jest < 100 Kkm to bym wtryskiwaczy nie ruszał.
-
to stp jest do ....
przerabiałem już to i po wlaniu tego nie było żadnej różnicy.
lepiej wykręcić wtryski...
-
- o STP już wiele razy pisano że to do d...y.
- ja stosuje tylko firmy Wynns.
--
http://wynns.pl/top/view_product.php?product=611
--
-
-stp kupilem z musu bo innego w slupsku nie bylo
-wynn po jakim czasie widac efekty, jak dlugo trzeba go stosowac?
-czy wysokie spalanie prócz wtrysków moze byc przez uszkodzony wariator? przymierzam sie do jego wymiany bo wczesniej slychac go bylo tylko na zimnym a teraz juz lekko tez na cieplym.
-sonda nowa, świece nowe, przeplywka nowa a spalanie wysokie, czyli zostaje wariator i wtryski do przeczyszczenia, dalej dojdę do wymiany ECU i silnika
-
Z doświadczenia wiem że jak wariat nie działa to ciut mniej TS pali.
-
Coś mi się wydaje, że to spalanie u kolegi someonecs jest jednak spowodowane wyrzuceniem kata.
Mocniejszy samochód, ale coś za coć.
Kiedyś miałem malucha z tłumikiem własnej roboty - bez żadnych przegród - tylko pusta bańka.
Ten maluch chodził troche głośniej, wypijał mi ok. 9 l benzyny po mieście, ale za to moc była rewelacyjna.
Jak mi się ten tłumik rozleciał to kupiłem fabryczny i założyłem - no i oczywiście maluch stał sie z powrotem zwykłym słabiutkim maluchem, ale spalamnie spadło do 7 l.
Więc może lepiej dać tego kata, zanim się wymieni niepotrzebnie pół samochodu.
Zresztą kolega Maciek156 w poście nr 8 wszystko dokładnie wyjaśnił.
-
wykręć te listwę w końcu!
to nie boli ;)
tam są tylko dwie śrubki...
P.S. u mnie na wolnych obrotach, czasy wtrysków są na poziomie 2,7ms
-
-No wykręcił bym te wtryski, ale brak warunków, pogoda nie sprzyja i nie mam gdzie tego robić. Na ulicy nie będę robić bo się znajdzie debil co podpatrzy jak robię Alfę i będzie pie***yć potem o awaryjności Alf.
-Najgorsze że jakoś nikt ze Słupska nie chce mi pomóc, a ci co jeżdżą w Słupsku Alfami to mają wyj***ne gdzie jadą i ile płacą bo sa gotowi jechać do ASO i bulić 3k-4k za serwis bo nie mają pojęcia nic o swoim samochodzie i myślą że tyle się płaci za naprawę, bo tacy są ludzie w tym debilnym mieście. Warsztaty typu pan Tadziu z komputerem się kompletnie nie znają na Alfach, pier***ą głupity od rzeczy że z Alfą wszystko w porządku, jak nie jest w porządku! i 400zł weźmie, np taki serwis BOSCH na Kopernika, fachowcy wielcy:mad:.
-I teraz hit roku- mechanik z ASO Fiat AlfaRomeo na ul Poznańskiej powiedział że Alfy są o kant dupy otrzeć:eek:. Poznałem tego człowieka u znajomego który też jest z zawodu "mechanikiem" i był u niego ten właśnie gość z ASO, no i tak sobie gadamy o moim problemie z samochodem i mówię że może jednak pojadę do tego FIATa, a on się wtrąca i mówi że da mi przyjacielską radę- "lepiej nie przyjeżdżaj do nas na serwis". Powiedział że pracuje tam jako mechanik (i faktycznie go tam widziałem) i przyznał się do tego jak partolą samochody, szczególnie Alfa 156. Przyznał również to, jak widzi co się dzieje z Alfami, szczególnie z 156-tkami, jak serwis dzięki temu że w Alfie jest wiele niewiadomych dla klienta, naciąga na kasę niedoświadczonego klienta wymieniając sprawne części:eek: Powiedział również "że choć pracuje w Alfie, to prywatnie nie dotknął by takiego gówna".
-Słupsk to chyba jakiś koszmar. Szok
-
Witam.
Nie chce zakładać nowego tematu, a mam pytanie odnośnie kata.
Nowy org. bardzo drogi a z używanym nigdy nie wiedomo.
Czy takie coś sie nada?
http://allegro.pl/katalizator-alfa-r...393716260.html
http://allegro.pl/renault-alfa-romeo...381107476.html
-
to chyba to o co chodziło bubu w FES