-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
MarBi
To jest 215/55 czy 215/50 ? Ja mam taką samą felgę tylko 225/45 i zupełnie inaczej to wygląda a może też inaczej zdjęcie
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=161863&stc=1
Na prześwit między nadkolami nie narzekam chociaż te 20-30mm by się przyadło niżej :)
-
Na pewno nie 55. 215/55 to jest balon ogromny.
-
Tak jak pisałem wcześniej opona 215/55 17. Dość dobrze wypalenia dziurę przy nadkola a wygląd tez wcale nie jest taki zły tym bardziej ze to felgi zimowe :) na tym zdjęciu zawieszenie jeszcze seria
-
Zaczynam poszukiwania felg 18" do mojej bryczki. Najlepiej szerokie 8". Ale mam pytanie. Jakie ET ma być? Zaciski mam małe ATE (na razie :cool:).
-
-
Może 19" Novitec;-)
No i pasuje pod duże Brembo - to tak na przyszłość ;-)
-
Novitec to moje marzenie, bo na nowe felgi nie wydam 5000 zł, a używki jeśli w ogóle są to niewiele tańsze. Myślę też nad jakimiś oryginałami, ale chce mieć szersze pole do wyboru. Podkowy raczej nie w moim guście. Chociaż... :D
-
Jeśli myślisz wymieniać zaciski na coś większego to ET przy nieoryginalnych felgach jest loterią - układ ramion jest tak różny, że przy "teoretycznych" wymiarach w praktyce felga będzie ocierać o zacisk - zabawa z dystansami itd. Przy każdej oryginalnej tego problemu nie ma, więc ap tu ju co wybierzesz ;-) Idź w srebrne turbiny, chyba ktoś gdzieś na forum sprzedaje albo sprzedawał :P :D
-
A czy jak posiadam w 159 2.4 jtdm i w zapasie mam 205/55/16 wejdzie taka felga z oponą do mojego samochodu ? Jaką kupić inna jakiś dojazd czy muszę 225/50/17 znaleźć? :)
-
Na przód nie wejdzie... na tył wejdzie, więc masz zapas tylko na tył ;)
Poszukaj oryginalnej dojazdowki lub oryginalnej 17" bo jak pewnie czytałeś z nieoryginalnymi felgami bywa różnie z dopasowaniem na duże Brembo z przodu. Masz takie heble z przodu ? Chyba wszystkie 2.4 miały...