no przeciez Cie nie obrazam, z ta Calibra to zarcik tylko :wink:
a co do tej Omegi od Lotusa to... WOW :shock: nawet nie wiedzialem ze cos takiego powstalo...
Printable View
no przeciez Cie nie obrazam, z ta Calibra to zarcik tylko :wink:
a co do tej Omegi od Lotusa to... WOW :shock: nawet nie wiedzialem ze cos takiego powstalo...
jezdzilem BMW535 R6 i Alfa V6 i dalej uwazam, że są silniki i Vki. Po za tym co do turbodoładowania w Alfach-> czy Ferrari ma turbo? Po za tym wizerunek mnie nie obchodzi -ani to w Alfach ani w Oplach ani innych- liczy się moje uczucie, a że Alfa je zdobyła to jest niezrozumiałe dla większości kierowców VW, wg. których jak VW jest dla nich idealne to dla wszystkich innych również, a jak się wyłamie ktoś to jest potępiony...
najszybszy sedan lat 90 stych! więc powinieneś o nim slyszec!...!
jak nie to zachęcam do poszperania informacji o tym aucie...
u mnie ten pojazd zyje w sercu jak tylko uzbieram 100 tysiecy to sobie kupie...:)
ja jako jakis maly 7, 8 letni dzieciak, jechalem czyms takim, widzialem ten silnik, i co bylo w dziecinstwie wyznacznikiem aut, predkosciomierz do 300... oszalalem!
Haha niezawodnosc OPLA :mrgreen: nawet sie nie bede przyznawal ile samochodow na dzien potrafilismy odstawic z kumplami na naprawy auto ktore zjechalo z tasmy przejechalem nim hamownie i tyle odrazu na bok na naprawy a bo to skrzynia nie dziala albo sprzeglao lub czujniki abs-u (astra 3 szczegolnie) a wiem jakie sie robi przekrety zeby nie zanirzac produkcji :roll:
poszperalem i poczytalem odrazu jak go zobaczylem na Twojej focie... :P 3.6 biturbo o mocy prawie 380 kucy i ogromnym momencie obrotowym przenoszonym na tylne kola za pomoca skrzyni z corvetty robi wrazenie :mrgreen: tez bym sie takim przejechal :mrgreen:Cytat:
Napisał BiG_G
a moim głownym planem, zalozeniem, misja zyciowa, czyms co pozwoli mi byc tym kim chce byc, jest lotus omega, dlatego musze go miec..................
Dziwne.Cytat:
Napisał DDEvil
Przed Alfa jezdzilem Vectra 1.8 z 1996 a potem Vectra 2.0 z 1999 roku, i nic sie z tymi autami nie dzialo.Ostatnia vectre mialem przez 2 lata i oprocz olejow i klockow to tylko tuleje wahacza tylnego musialem wymienic.Zawsze odpalalem bez problemu i pare razy w Polsce bylem i nic, bez problemow. Komfortu i przyjemnosci z jazdy nie da sie porownac do mojej Alfy 156, to jest bajka w porownaniu do Vectry.
Opel tez potrafi byc niezawodny:)
A bo Wy zle patrzycie na to wszystko.W kazdej marce sa modele mniej awaryjne i te bardziej awaryjne.W kazdym modelu sa egzemplarze bardziej udane i te mniej udane :wink: Pozatym takie duperelki jak czujniki,przeplywki,silniczki krokowe to przeciez wyrob innych firm(bosch np) :wink:
Ja tam w obecnych alfach widze wyglad ktory jest nieprzecietnie piekny :mrgreen: Reszta jak w innych autach.Ze zawias twardszy....przeciez do kazdego produkowanego modelu na tym swiecie mozna zalozyc gwint-nawet do malucha :twisted:
Kazde auto mozna zrobic tak aby prowadzilo sie lepiej niz seryjna alfa :wink: Wiem-alfy takie wychodza z fabryki a inne trzeba samemu poprawiac :wink: Ale pozatym oraz wygladem-auta takie same.Inna charakterystyka silnika.Jedne ciagna na niskich a alfy sie kreci pod czerwone pole :twisted:
ja tylko napisalem ze wiem jak to wyglada od kuchni bo przeprowadzalem w oplu testy dynamiczne tych cudow techniki i poprostu wiem co i ile bledow wylapywalismy do poprawy zanim auto wyjechalo z fabryki i naprawde jak widzialem co zjezdza z lini a co niektorzy opowiadaja :mrgreen:Cytat:
Napisał Rafik
Ten test jest troszkę śmieszny :) Vectra to nie jest zły samochód, a wręcz dobry. Mimo tego to porównanie do Alfy jest ... ;|/