Moja wygląda jak Tarpan z szacunkiem do tych pojazdów ,tył opona od błotnika ok. 8cm na kołach 205/55/16, mam już zakupione sprężyny .Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana samych sprężyn przód + tył ??
Printable View
Moja wygląda jak Tarpan z szacunkiem do tych pojazdów ,tył opona od błotnika ok. 8cm na kołach 205/55/16, mam już zakupione sprężyny .Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana samych sprężyn przód + tył ??
Odgrzewam kotleta. Czeka mnie wymiana sprezyn i mam dylemat czy standard czy krotsze montowac. co radzicie? i ewentualnie jak wyglada sytuacja przy konfiguracji krotsze sprezyny i stanardowy amortyzator lub standard sprezyny a amortyzator "sportowy".
jak dobrze pójdzie to niedługo po nowym roku oddam za flaszkę sportowe sprężyny, drugie auto z rzędu najpierw 164 teraz 166 i muszę od tego trochę odpocząć:)
Co do innych rzeczy to może niedługo też będę maił większe doświadczenie bo mam alfę na części i optymalnie było by zabrać z tamtej sprężyny a zostawić swoje amorki, co wyjdzie czas pokaże.
dlaczego odpoczac? tak zle czy jak? bo sam sie zastanawiam nad sportowymi
na zakrętach jest lepiej, komfort zostaje taki sam, tylko mnie zmęczyło uważanie na każdą dziurę i krawężnik,
Ja włożyłem Eibachy i seryjne amorki (wszystko nowe). Jest super, komfortu nie straciła nic a prowadzenie jest o niebo lepsze. Nie buja się, jest bardzo sprężysta. Wygląd też się znacznie poprawił, między oponą a nadkolem na 2 palce.
Panowie dzieki za opinie jedna skusze sie na sportowe sprezyny.
No to odgrzewam kotleta.
Kupiłem 166. Podobno jest na eibachach, fabrycznie obniżona. Z tego co się orientuje byly tylko -30mm. Mam założone 225/40/18 i jest gitara. Stoję przed zakupem opon letnich i sie zastatnawiam czy mogłbym założyc 225/45/18? Czy nie bedzie obcierać itd. Może ktoś jeżdził na takim zastawie?