z ciekawości zapytałem o wariator dzisiaj w ASO..Cytat:
Napisał T omek
cena - ok 550zł ..
więc - nie jest zle :)
Printable View
z ciekawości zapytałem o wariator dzisiaj w ASO..Cytat:
Napisał T omek
cena - ok 550zł ..
więc - nie jest zle :)
Wymiana rozrządu w technologii łańcuchów w każdej marce jest drogie.Cytat:
Napisał T omek
Rozrządu na łańcuch w tych silnikach raczej się nie wymienia , jest dożywotniCytat:
a gdzie dotać nowy?
wogole jest do "dostania"?
Napisał jacoff
międzynarodowy problem ,przeczytajcie komentarze
http://pl.youtube.com/watch?v=bTaA2PRDUSM
Witam!
Mam okazję kupić Alfę 164 V6 z 1992 roku, na gazie, skóra, klima (do nabicia) za 3000zł. Ma ona pewne usterki:
-cieknie płyn z przekładni kierowniczej właściciel powiedział że jest do wymiany)
-wybite sworznie na wahaczach
-drobne poprawki lakiernicze (małe wgniotki, rysy, brakuje kilku listew, znaczka itp)
poza tym blacharsko wydaje się ok, silnik w miarę ładny, bez wycieków, rozrząd nie rzęzi, zawieszenie z tyłu ciche, elektryka we wnętrzu działa (chyba wszystko)
Powiedzcie mi teraz czy wymiana maglownicy i wahaczy (ew. sworzni) sprawia jakieś szczególne problemy czy standardowo jak we włoskich autach ;) ?
no i co jeszcze mam sprawdzić żeby nie wpakować sie na minę?
pozdrawiam
Podstawa- musi być bezwypadkowa. 164 jak każda inna Alfa to taka konstrukcja że nie wybacza uchybień po ponownym złożeniu po jakimś dzwonie. Sam się o tym przekonałem i nie szukam 164 za małe pieniądze.
Tanio kupujesz dużo dokładasz 8)
Lepiej od razu dołożyć i cieszyć sie jazdą :wink:
Sworznie na wahaczach to niedroga impreza. Ostatnio wymieniałem tylne tuleje w przednich wahaczach i właśnie sworznie. Impreza kosztowała mnie jakieś 350 zł. W ASO sam wahacz bez montażu to ok 600. Zdecydowanie gorzej z maglownicą.