Z uniwersalnych cięzko coś dobrać,bo o ile szerokość się zgadza,o tyle już wysokosć jest zbyt potężna.Jeśli to ja miałbym dobierać fmica do mocy +250km to złożyłbym zamówienie u nissensa,czyli tam gdzie robiony był mój IC.Wtedy tobisz taki wymiar jak umnie czyli rdzeń 630x200x70 i spokojnie FMIC wystarcza ci na te 300km jak to Rogal juz napisał .Cena nie będzie dużo większa od chinola,a dopasujesz sobie wymiary jakie tylko będziesz chciał.W 156 po lifcie jest mało miejsca pomiędzy belką a dnem zderzaka i wysokość już 230mm będzie problematyczna,dodając ,że górna powierzchnia pozostanie bez nadmuchu,no chyba że mówimy o większych przeróbkach typu zmiana mocowania chłodnicy cieczy i cofanie jej.200mm w 156 to optymalna wysokość.Nie raz juz mierzyłem u siebie.Spytaj kolegę kecaj77,on ma bardzo podobne wymiary jak umnie i spokojnie taki FMIC wystarczy mu na wiekszą moc niż 240km.
Tak jak Krajcok ci napisał;ważne by nadmuch uderzał w jak największą powierzchnię IC,stąd u siebie zamówiłem jak najszerszy FMIC tak by wypełniał cały wlot zderzaka:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/02/149.jpg