Nie taka bajerka, rozumiem żeby to kosztowało kilka tysięcy i sepić, ale jak chcesz długo pojeździć to można wydać te 300- 600 złotych z montażem i mieć ten problem z bani.
Printable View
Nie taka bajerka, rozumiem żeby to kosztowało kilka tysięcy i sepić, ale jak chcesz długo pojeździć to można wydać te 300- 600 złotych z montażem i mieć ten problem z bani.
Sorry, nie zauważyłem wcześniej pytania.. no akurat trafiłeś ranczer bo ma taką, 2.8 V6 Turbo. Jak na Vectrę to niezła bajerka, no i szybka jest skubana ;) Ale wracając do turbiny to wiadomo, są mniej i bardziej skomplikowane, zależy też która część się popsuje. W tym przypadku niestety poszła pocałości, ludzie z AB Turbo stwierdzili że trzeba wymienic cały środek-kolo wirnik itd, I co się okazało to nie wina turbiny była, tylko olej nie dość że brudny to jeszcze za niskie ciśnienie, ojcu aż się głupio zrobiło że to zaniedbał w takim aucie. Ale fakt faktem zrobili mu to i śmiga znowu, przekazałem mu wykaz czynności obowiązkowych żeby znowu nie zajeździć turbo i teraz już poważnie do tematu podchodzi.
polniaczek1, po mojemu spieprzyli robotę. Za ciasno spasowali elementy, a niestety gdzie jak gdzie ale w sprężarkach błędów nie można popełniać.
Czy ktoś z was ostatnio robil gdzies regeneracje lub moglby polecic jakis zaklad ktory zrobil by to dobrze?
ja ze swojej strony mogę polecić auto karambol robiłem 2 lata temu i chodzi bez zarzutu - zrobiłem ponad 30 tyś.
a slyszal ktos opinie o firmie Turbo maximus? znalazlem na allegro a niestety musze kupic cala turbine bo mojej sie juz jednak nie zregeneruje... http://allegro.pl/turbina-turbosprez...071702779.html rozmawialem dzisiaj z nimi podobno robia na bardzo dobrych maszynach.
Czy znacie jakieś miejsce godne zaufania i polecenia w Warszawie lub okolicach? Na razie znalazłem regenerację turbosprężarek w Pruszkowie turbo-rentgen Jeszcze jednak nie korzystałem, dlatego chciałbym poczytać coś na ich temat. Od nowego roku mają gwarancję na 24 miesiące, jest tanio więc mi to odpowiada, ale chętnie poznam Wasze zdanie.
ja mogę tylko 1 osobę we Wrocławiu polecić - Turbo-RKF.