-
Dobrze oczyścić - szczotka druciana + papier ścierny
Dobrze odtłuścić - ja spryskałem Textarem odtłuszczającym do sprzęgła i hamulców. Nie wiem czy to dobrze, ale trzymało ok.
W 'młodej' zrobie na wiosnę tak samo i założę się, że też będzie trzymać.
btw. dzięki boorek za te zdjęcia, pierwszy raz w życiu widzę taki kolor zacisku :)
-
Ja acetylenem umylem, druciakiem pomachałem, a malowałem bez zdejmowania tarcz i samo z hamowania zeszlo ;D
-
-
Do odtłuszczania używa się zmywaczy silikonowych!
-
Pierwsze słyszę i trochę mi tu brakuje logiki. Czy może odtłuszczać preparat, który zawiera silikon?
-
Tak to jest jak się zabiera za malowanie bez podstaw :P. Zmywacz silikonowy to nie jest coś co "zawiera silikon" i nim odtłuszcza tylko (cytat) :
Zmywacz Silikonowy Antystatyczny to produkt, który skutecznie usuwa wszelkie zabrudzenia łącznie z tłuszczem i silikonem pozostającym na metalowych i plastikowych powierzchniach. Nie pozostawia białego nalotu.
Nie posiada nieprzyjemnego zapachu benzyny. Przy przecieraniu i zmywaniu elementów plastikowych, nie wytwarzają się nieprzyjemne zjawiska elektrostatyczne.
<---
Dlatego też odtłuszczanie benzyną ekstrakcyjną odchodzi już do lamusa, ludzie z tego rezygnują i słusznie, nie jest to właściwe, a już tym bardziej czym innym np. nitro.
-
To trzeba było tak od razu, bo nazwa tego specyfiku może sugerowac coś innego, nie sądzisz? http://www.forum.alfaholicy.org/
Nie jestem lakiernikiem i pytam, nie znałem tego, zawsze używałem benzyny do odtłuszczania. Fajna sprawa taki zmywacz, na pewno wypróbuję, no i nie śmierdzi, super :D
-
Śmierdzieć śmierdzi :) ale coś bardziej jak nafta.. jest za to 1000x bardziej wydajny i lepiej się nim pracuje niż benzyną a do tego ma lepsze właściwości od niej.
-
do odtłuczenia i mycia polecam preparat do czyszczenia tarcz hamulcowych i sprzęgieł :P
-
Panowie, a ma może któryś z Was zdjęcie takich zacisków pomalowanych na czarno z białym napisem? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda, może u siebie się skuszę na taki manewr :)