- kupi w ASO lub odczyta z puszki immo jesli to 156 TS.
- kupi w ASO lub odczyta z puszki immo jesli to 156 TS.
karty kodowej nie mam, miałem tylko ten jeden kluczyk i nic więcej :(
mam kluczyk scyzoryk, do niego wchodzxi jedna bateria czy 2 :?: jak włożyłem 1 to dioda migała w kluczyku, nie ma tej zaślepki co zamyka baterie i musiał byc długo beż baterii i jest rozprogramowany
Mam Alfe 166 2,4JTD 20V z 2003r
Mam niebieski kabel od viakena.
FES i ALFADIAG działają bez problemu
ale AlfaOBD nie moge za nic się połączyć. versja 1.5.9
Ciągle wyskakuje info Status IDLE
a gdy chce sie połączyć to ciagle jakby skanuje i na koncu wyskakuje komunikat zebym wylączył i włączył zapłon jeszcze raz
witam,
czy ten kabelek będzie dobry do tego programu ?
http://allegro.pl/interfejs-alfa-rom...588408060.html
czy wystarczy tylko ten jeden czy jest więcej potrzebnych ?
zależy mi głownie na odczycie i kasowaniu błędów
- do odczytu i kasowania błedów w 147 potrzebujesz dwóch kabelków: VAG KKL (niebieski) oraz ELM 327 ( taki za 49 - 60 zł).
- ten co zaznaczyłes to jest chyba także z oprogramowaniem Scan XL, no i troche drogi !!!
możliwe, że ten program przy robieniu proxy aligment i jakimś błędzie przestawił mi panel klimatyzacji w tryb right hand drive??
alfa odb teraz tak pokazuje, no i panel sterowania klima działa na odwrót.
moje auto jest przerobione z anglika- wczesniej bylo dobrze.
Uzywa ktoś może AlfaOBD w wersji na androida?
Nie wiedziałem, że jest na androida :)
Czas na testy ;)
Jest tylko, ze wersja demo jest tak okrojona, ze praktycznie ma ma co testować, a wersja full kosztuje w google play ponad 150zł wiec mi się średnio uśmiecha wydać tyle kasy w ciemno. Widać, ze opcji sporo (większość zablokowanych) łączy się z modułami za pośrednictwem chińskiego elm327 na BT bez problemu ale tylko tyle mogę powiedzieć o wersji demo.