I to właśnie to tworzywo jest winne wszystkich awarii tylnych podnośników. Z czasem staje się bardzo kruche i najczęściej urywają się te małe łapki, trzymające wózek na szynie. Z resztą zdaje się, że dostawcą mechanizmu była firma z Łodzi...
Printable View
I to właśnie to tworzywo jest winne wszystkich awarii tylnych podnośników. Z czasem staje się bardzo kruche i najczęściej urywają się te małe łapki, trzymające wózek na szynie. Z resztą zdaje się, że dostawcą mechanizmu była firma z Łodzi...
witam. kupiłem auto z niedziałającymi mechanizmami tylnych szyb. W weekend rozebrałem i okazało się ze linki są skręcone a uchwyty połamane. Mam pytanie, czy jak szyna (po której posuwa się biały plastikowy uchwyt) jest zamocowana. Tam są dwa otwory fasolki, czy może jest luźna?U mnie te szyny były luźne, a szyba zaklinowana listewką. Pozdro tom
Nie do końca zrozumiałem o co pytasz, ale jeśli chodzi o szyny, są one na sztywno przymocowane do tej blachy z silniczkiem i żadnych luzów nie było, u mnie tak jak wyżej plastik się ułamał i potem linki się poluzowały, wymieniłem na zamiennik za 120 zł i jest ok.
Chociaż zauważyłem że nie zamyka się do końca szyba ( normalnie tego nie widać bo się chowa za uszczelką ) i podczas mycia bardzo lekko mi przepuscila wodę, ale nie jest to problematyczne ;P
Trzeba było nie brać najtańszego zamiennika tylko dołożyć 5 dych i wziąć magnetti marelli - nie miałbyś żadnych problemów...
no właśnie. Przy mechanizmie ktoś majstrował. Szyna i rolka jest połączona linkami. Rolka jest później przykręcona z silniczkiem. A szyna do czego? U mnie była luźna
Witam.
Szyna jest przykręcona do tej samej srebrnej blachy co silniczek. Nie może być luźna.
W zeszłym miesiącu wymieniałem jeden podnośnik szyby z tyłu.
Kupiłem firmy SKV Germany za 139 zł. + przesyłka. Pasuje idealnie szyba domyka się do końca. Polecam.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Załącznik 224331Załącznik 224332Załącznik 224333Załącznik 224334Załącznik 224335Załącznik 224336Załącznik 224337Załącznik 224338Załącznik 224339Załącznik 224340 Zamontowałem nowe mechanizmy tylnych szyb. Postanowiłem ząbki, które chodzą po szynach wzmocnić drutem 2.0mm. Bo one często po pewnym czasie pękają i cały mechanizm się psuje.
Ja naprawiałem oba tylne podnośniki, jeden cały nowy mechanizm za ~150zł, drugi zestaw naprawczy za połowę tej ceny plus niezła gimnastyka żeby to złożyć. Oba ponownie się rozleciały w ciągu kilku miesięcy od montażu :/ Obecnie mam znów niesprawne obie tylne szyby. Ten cały nowy po czasie chrupnął w czasie normalnej pracy. Ten drugi zimą jak szyba była przymarznięta to zagrzechotało i tyle w temacie.
U mnie też zachrobotało i przestało działać. Kupiłem zamiennik firmy SRL za 79pln. Założyłem, wszystko pasowało i działa. Zobaczymy jak długo.
Oryginalnego nie opłaca się wskrzeszać gdyż przy demontażu złamał mi się jeszcze w dwóch miejscach. Raz przy odpinaniu od szyby a drugi już w rękach i to nie te małe ząbki tylko cały element się złożył na części. Tak więc skruszał i łamie się na potęgę. Dzięki za opis, dzięki temu wymiana poszła gładko. Czas około 1,5h, jedna osoba.