Mi to nadkole za 33 zł nie bardzo pasuje. Dzisiaj nie mam już czasu się z nim siłować, jutro będę musiał je trochę przerobić. Żałuję, że nie poszukałem dokładniej.
Printable View
Mi to nadkole za 33 zł nie bardzo pasuje. Dzisiaj nie mam już czasu się z nim siłować, jutro będę musiał je trochę przerobić. Żałuję, że nie poszukałem dokładniej.
a u mnie pasowalo... dziwne :/
U mnie też, 20 minut roboty, spasowało idealnie. zacząłem od śruby tej na środku, pionowej, później w głębi po lewej, a później to wsio radno. piszę o prawym nadkolu
ponaciągałem trochę i podciąłem jeden skrawek i teraz jest ok.
Witam,
Piszecie o nadkolach, a co w przypadku plastiku, który łączy nadkole z osłoną silnika od spodu. Czy wymieniał ktoś z Was ten element? U mnie jest on już mocno potargany. Niestety nie widzę takich elementów na allegro. Pozdrawiam
Dołączam zdjęcie, chodzi mi o ten element, który zajmuje większą część zdjęcia, widać, że odstaje od dołu bo śruba już nie ma czego złapać, tak bardzo plastik się naderwał.Załącznik 63227
Ja kupiłem nadkole prawe za 33 zł,założyłem i jest ok.Nie pasował w nadkolu jeden otwór który wywierciłem w obok.Jak za taką cenę to nie jest żle.
Ja kupiłem na allegro. Musisz pytać u sprzedawców z częściami karoserii. Ten plastik od strony kierowcy nazywa się "osłona skrzyni biegów" a od strony pasażera chyba "osłona pasków" (ta jest imho b. ważna bo te paski są na wierzchu bez niej)
Tu masz lewą stronę: http://allegro.pl/nadkole-oslona-skr...473167544.html
A tu prawą: http://allegro.pl/nadkole-prawe-oslo...473167496.html
Kupowałem u tego faceta (warsztatpusz) ale chyba coś też ok. 30 - 35 zł a nie 50.
Trochę odświeżę temat ale jestem zmuszony wymienić nadkole od strony pasażera, mam podobną dziurę jak na zdjęciu powyżej ale większą i obawiam się, że woda może dostawać się do filtra powietrza, który jest umieszczony tuż przy nadkolu. Szukam używanego oryginału ale ciężki temat z tym i stąd moje pytanie jak wasze doświadczenia z tymi nadkolami po 33zł...mam niemiłe doświadczenia z jakimikolwiek zamiennikami - przeważnie są z tak tandetnego plastiku, że o wytrzymałości lepiej nie wspominać. Jakie są Wasze spostrzeżenia?