Jeżeli chodzi o V-Power Diesel to się nie zgodzę. Różnica pomiędzy zwykłym paliwem a V-Power Diesel jest znaczna.
Kobiety, dzieci, samochody - to tak ;)
Printable View
Zaleca co 120tys. wymianę, a sprawdzenie po 60tys. Gwarantuję że zapylenie będzie takie że jakbyś się stosował do instrukcji to wymieniałbyś co 60tys. Poza tym to jest interwał wymiany przy normalnych warunkach, a w Polsce takich nie ma ;). Dużo szarpanej jazdy i ogromne obciążenia termiczne skutecznie niszczą gumę.
Podzwoniłem do kilku ASO w całym kraju. Całkowity koszt zależnie od ASO to od 250-600zł. Nawet w tym samym mieście (Warszawa) jest od 300zł (Bołtowicz) do 600zł (Dukiewicz). Można więc sporo przepłacić. Może warto gdzieś dalej podjechać albo jadąc gdzieś po drodze/przy okazji.
Gdzie wymienialiście olej i ile Was to kosztowało? Pytanie szczególnie do forumowiczów, którzy zmieniali niedawno, bo może ceny się zmieniały.
Można być obecnym przy wymianie?
Mi u Dukiewicza powiedziano że pierwsza wymiana to koszt oleju i filtra .... może dlatego że tam kupowałem auto.
Mi krzyknęli 500 zł - podziękowałem i sam wymieniłem w "normalnym warsztacie". W ASO kupiłem filtr + olej.
W silnikach JTDM2 z filtrem DPF należy wykonać reset stopnia degradacji oleju. Ja wykonałem procedurę samodzielnie przy pomocy FiatECUScan 3.3 + kabel ELM 327.