Witam to jak to z tym jest mam alfinę 159 wrzesień 2008 kolektor plastikowy i nie muszę nic tam robić z tymi klapami bo podobno w tym wypadku nie potrzeba 1.9 JTDM 16V 150 KM Załącznik 243133Załącznik 243134
Printable View
Witam to jak to z tym jest mam alfinę 159 wrzesień 2008 kolektor plastikowy i nie muszę nic tam robić z tymi klapami bo podobno w tym wypadku nie potrzeba 1.9 JTDM 16V 150 KM Załącznik 243133Załącznik 243134
W tym wypadku może być wręcz za późno :)
to ja czegoś nie rozumiem wy mówicie tak a mechanik pracujący w wyspecjalizowanym zakładzie mówi że nie musze nic z tym robić bo ten kolektor czy jak to się nazywa jest inny i tam jest ok . Niech mi ktoś wyjaśni
klapy w nowym "pseudo lepszym" kolektorze takim jak masz się urywają, sterowanie mają od dołu wiec nie wiadomo czy są czy może ktoś już wcześniej je wywalił. Klapy są dogrzewane do osiek i jak się urwą to lecą do silnika.
Ok doinformowałem się solidnie i racja są te klapy. Wiec do rzeczy pierwsza sprawa czy w tym moim kolektorze usuwa się je jakoś inaczej ? oraz gdzie to moge zrobić na śląsku najlepiej okolice Bielska ale niekoniecznie. Proszę o pomoc i poradę pozdrawiam
Inaczej ? Usuwa się jak w każdym kolektorze. Ściągasz kolektor, wywalasz klapy i już ;) Jeśli tego nie zrobisz, to wcześniej czy później same się usuną :)
A tak na poważnie, to jak masz kamerkę endoskopową (taka z allegro za parę zł.), to możesz zobaczyć czy je jeszcze masz.