kolega gdzieś pisał na forum że nie poleca , podobnież strasznie szybko się posypały
Printable View
kolega gdzieś pisał na forum że nie poleca , podobnież strasznie szybko się posypały
Febi mają jakość nieadekwatną do ceny. To słaby produkt.
u mnie FAST po 20kkm na dolnych nie ma żadnego luzu, tylko na górnych się pojawił. Ale taki delikatny że prawie nie do wyczucia. tylko na szarpakach można wyczuć łapiąc pezpośrednio za wahacz...
mam nadzieje że i u mnie sporo wytrzymają :)
Tak chwalicie te TRW a po 30 tysiącach mi górne się posypały (luz na sworzniach) dolne 60 tysięcy i zero luzu. Dla naszych Alf chyba nie ma górnych dobrych wahaczy. Kupiłem Febi to była porażka ok 10tysiecy i gumy osłaniające sworznie kaput a potem wiecie jak dalej... Spróbuje teraz te Fasty założyć i zobaczymy jak będzie.
Sworznie można dokręcać jak się chce z resztą tuleje na górnych wahaczach również, 30 tys. to dobra podróba musiała być :)
W intercarsie też są podroby?
Ja miałem jeszcze lepiej, założyłem lewy przód górę i dół TRW. Góra wytrzymała 25 tyś. km i luz na sworzniu. Gumy tulei jak nowe, zero zużycia. Cechowanie TRW, gumy Boge, także to był oryginał. Dół ponad 32 tyś. km nabite i zero luzu, super spięte. Po poprzednim właścicielu po ok. 4 tyś. km od kupna auta padł górny prawy - także sworzeń, gumy OK. Nie wiem jednak jakiej firmy był, ale nie TRW.
Teraz na górę założyłem OEM. Ciekawe co z tymi górnymi jest, że te sworznie lecą.
Wahacze kupowane przeze mnie w Intercars. OEM kupiłem w ASO.