-
No skoro w ePER jest to raczej nie jest to garazowy swap :)
http://tinyurl.com/y5a6xe
A z mojego wczesniejszego link wynika ze byla produkowana 1988-1990. Miala silnika na wtrysku LE2-Jetronik. Byla wmocniona wersja silnika stosowanego w Themie. I jest to auto glownie na rynek Wloski tak samo jak 2.0V6 T ze wzgledow podatkowych preferujacych auta ponizej 2 litrow.
-
Bardzo przepraszam że nie na temat (myśle że nasz posty nie zostaną usunięte) posiadam katalog włoski ze wszystkimi dostępnymi autami w itali Alfa 164 2 l turbo była dostępna z rocznikami od 1988 do 1992 i to jest fakt ja miałem silnik z 1991 i jeszcz zostało sporo części od nieg m.in cała głowica z osprzętęm i komputerami i wiazkami elektoniki
-
Super. Problem został rozwiązany. Na prawdę proszę nie złaźcie z tematu ok?
-
A jednak sie da i to w dodatku nie jets to jakas tam żadna wielka filozofia i magia :lol:
Dziąki PieterQ za linka do forum ALFAGTV^.com jest zarąbiste :wink:
A tu jest to czego szukałem http://www.alfagtv6.com/bb/viewtopic.php?t=1178
-
Już to dawno widziałem :P . Uwierz mi na słowo: nigdy nie robiłeś swapa, nie wiesz ile roboty i kasy. Najlepiej cały silnik z 75 v6. Bo ze 164 to konieć świata... Pomyśl ile części trzeba dokupić: koło zamachowe, aparat z modułem, komp z wiązką, kołnież, wał napędowy, kolektor dolotowy bo przespawany wygląda ochydnie, miskę olejową i pompę oleju (dobrą!). To jest to co narazie przyszło mi do głowy. Robiłem już przy kilku wynalazkach i naprawdę trzeba ogromnego samozaparcia i kasy (o czasie nie mówię), żeby poskładać coś takiego. Przespawać te poduszki, które są na zdjęciach to pryszcz. Gorzej z tą mocującą kielich od spodu. Tam szpilki wychodzą ze wzmocnień w tunelu. A tego nie możesz pospawać na sztukę ani krzywo. Wszystko jest proste jak się o tym mówi...
-
Jak ktoś czytał to co pisałem od samego początku w tym temacie to samo chciałem udowodnic , że przełożenie silnika poprzecznego na wzdłużny jest bardzo trudne i kosztowne bez względu czy silnik jest cztero cylindrowy czy V6 ale widocznie trzeba było czasu żeby " doświadczeni swapowcy " doszli do tego samego zdania
-
"Doświadczeni swapowcy"... 3 silniki 2.0 dohc wrzucone do dużych fiatów, z wtryskiem i z gaznikiem, itp. Jeden wrzucony do Mirafiori, zbudowanie do kjsów malucha z silnikiem 900 z uno, przeróbka + tuning silnika 1.6 gti z golfa mk1 i wrzucenie go wzdłóżnie (oryginalnie w poprzek) ze skrzynią z audi do wartburga. Myślę, że to są nieistotne szczegóły i brak jakiegokolwiek doświadczenia. Zaczyna się rozmowa pod tyt. tylko ja mam zawsze rację. Spasuj ziomuś.......
Problem włożyć 4-cylindrowy silnik poprzeczny do transaxla??? Bez komentarza.... Przespawać wydech albo założyć kolektory wydechowe z wzdłóżnego, zmienić koło zmamachowe, kolektor dolotowy na gumach, można założyć jaki się chce... 8)
-
Panowie,Panowie ta Wasza wymiana zdań chyba nie tyczy się tematu.Jeśli macie coś do załatwienia między sobą to proszę załatwcie to na PW.
-
Ludzie w Nowy Rok takie zajawki :roll:
Jak chcecie to zapraszam to działu PROJEKTY tam niech każdy zaprezentuje swoje umiejętności zdjęci co dokonał swoimi rękoma (zlecona dla warsztatów sie nie liczy) a My wszyscy z chęcia oblukamy.
A tu kończymy już rozmowe bo ostry OT jest.
A więc zapraszam do działu Projekty niech każdy sie pochwali co takiego dokonał śmiało walić opisy :x
Ja zadałem pytanie odpowiedz uzyskałem i DZIEKUJE WSZYSTKIM i zamykamy topick :evil:
-
75andrew155 daj spokój,nie podpuszczaj bo wiem iż lubisz się sprzeczać (widziałem na innym forum).
Ponownie proszę o spokój.
OK ?????????????????