W takim razie moge ci polecic ten zakup bo mimo ze kierownica byla sprzedawana jako uzywana to wyglada jak nowa :) Do tego w 2 dni mialem ja w domu. Jak zrobisz malowanie to pochwal sie bo moze to ciekawie wygladac
Printable View
Witam.
Nabyłem komplet ori nakładek progowych zewnętrznych z 159 TI i zastanawiam się jak je najlepiej zamontować nie wiercąc dziur itp.
Montował ktoś? Jak sobie z tym poradziliście?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
- Rafał
Kupiłem używane w bardzo dobrym stanie ze wszystkimi zaczepami i zatrzaskami. Jedna listwa ma pęknięcie na długości około 3cm, ale jutro oddam ją do speca od plastików i naprawi to uszkodzenie, a potem lakierowanie i właśnie montaż nad którego sposobem się zastanawiam...
Pozdrawiam.
- Rafał
Te listwy już oryginalnie są klejone miedzy innymi na taśmę dwustronną więc część odpowiedzi już nasz.. Jak wygląda w zwykłej wersji sprawa otworów w progu od spodu na te wysokie podstawki na wkręty? W TI są na to prostokątne otwory i ciężko będzie zamontować nakładki bez dystansów, bo będą się ruszać.
A co do mocowania do progu zewnętrznego to klej do szyb (koniecznie najpierw trzeba zastosować odpowiedni podkład) jest trwały i niezawodny, tylko musi odstać 12-24h dociśnięty.
Pozdrawiam.
JAk mozesz wrzuc fotki jeszcze nie zamontowanych nakladek z obu stron dzieki
Odgrzeje temat bo kupiłem nakładki od Ti
Alces1 jak masz zamontowane te nakładki?
Ja myślę nie wiercic dziur w progu na te spinki tylko zamontowac je na taśmie dwustronnej i przykrecic je od spodu. Tylko nie wiem do czego je przykrecic i czy są tam miejsca na jakieś spinki żeby szło to przykrecic i z kad wziasc te spinki. Może ktoś montowal i podpowie coś.
Pozdrawiam.
Może jakiś klej albo coś?