kup najtanszy kabel i zrób samemu test przepływki np w FiatEcuScan.
Printable View
kup najtanszy kabel i zrób samemu test przepływki np w FiatEcuScan.
rozmawiałem juz z Cinkiem, muszę doporawdzić belle do porządku przed przyjazdem bo na miejscu by to za dlugo trwało ( naprawa + czips ), zasugerował sprawdzić katalizator moze byc zapchany i zbiornik podciśnienia, zawór. Walcze !!!
Pojechać do Cinke to pojście na łatwizne. Jeszcze trochę sam się pobawię :P
Po długim czasie ale podaję rozwiązanie mojej sprawy: Okazało się że pierwsza hamowania na której wyszło 177km pokazywała sfałszowane wyniki ( nie polecam Pol-Caru na ul. gorzysłąwa 27 w Poznaniu serwis Fiat, Alfa Romeo ) Na drugiej hamowni u Pana Sarnowskiego na ul. Białośliwskiej w Poznaniu ( Polecam chip tuning i serwis ) wyszło 140koni... No to wreszcie potwierdzenie tego marnego przyspieszenia :) Po wzięciu alfy pod lupę co się okazało: zużyte wtryski ! to była główna przyczyna braku mocy no i druga sprawa przepływomierz po jego wymianie auto lepiej szło od dołu. Po tych naprawach auto odzyskało fabryczną moc 176km i 382nm po przejechaniu się rewelacja, auto dostało takiego kopa że nie zdawałem sobie sprawy jaki tu potencjał siedzi :) Dodam że obecnie mam wgrany program na 200km z testów jakie robiłem to udało się uzyskać licznikową ( na navi pewnie ciut mniej ) prędkość 240km/h :)
Dobrze że zrobiona, ale z Vmax trochę przesadziłeś i to nawet jeśli chodzi o licznikowe :)
tez tak uwazam :)
pokaz kreski tych 200km
Załącznik 110898
- - - Updated - - -
na fotce tylko około 238km/h chociaż doszła do 240km/h, prowadziłem i robiłem fotę więc jakoś słaba ale sedno widać :P ps. wiatr w plecy nie wiał i górki też nie było...
Jakie kółka masz?