czujniki z tempomatu to zwylke złacz-rozłacz, wiec szkody im nie zrobisz, upewnij sie jednak czy ten dzwiek dobiega na pewno z pedłu sprzrgła, a nie z tulejek przy skrzyni.
pzd.
Printable View
czujniki z tempomatu to zwylke złacz-rozłacz, wiec szkody im nie zrobisz, upewnij sie jednak czy ten dzwiek dobiega na pewno z pedłu sprzrgła, a nie z tulejek przy skrzyni.
pzd.
Pedał na 200%. Dobra pojechałem go grubo silikonem i zobaczymy. Dzięki.
Niestety bez zmian. Mimo ze nie zalowalrm silikonu az ściekał. Ale mam wrażenie że to dolna część pedału sprzęgła tu gdzie jest przykręcona gumowa nakładka. Rozkręce to i tam dodam silikonu.
Pewnie sprężynka na czujniku sprzęgła jest do wymiany. Psikanie silikonami nic nie da.
Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
Gdzie dostane taka sprezynke? Jakis konkretny ma rozmiar? I czy trzeba calosc odkrecac?
Pozycja numer 8. Do kupienia w ASO.
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?GRP_COD=181&SBMK=R&DRIVE=S&MAKE=R&COMM_MODEL= GT&CAT_COD=X2&MOD_COD=125&SGRP_COD=1&COUNTRY=23&LA NGUAGE=6&ALL_FIG=0&RMODE=DEFAULT&KEY=PARTDRAWDATA& EPER_CAT=SP&GUI_LANG=6&ALL_LIST_PART=1&PRINT_MODE= 0&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=1&SGS_COD=18101%2F00&DRW_NUM=1%7C0
Dzięki. W poniedzialek zachacze o Aso. Taka pierdółka a krew człowieka zalewa :[
Nie chce zakładać nowego tematu dlatego piszę tutaj. Mam problem ze sprzęgłem, na 3,4 biegu przy około 2.5 tyś ślizga mi się sprzęgło, obroty rosną a auto nie przyśpiesza. Czy alfa ma sprzęgło na lince czy hydrauliczne?
Sprzęgło do wymiany. Typowy objaw zużycia.
Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
Godol ma racje.
W JTD masz hydrauliczne