Jest to możliwe jeśli ma dodatkową nagrzewnicę - jedna z opcji do zamówienia w salonie.
A ma diesla więc to bardzo możliwe.
Printable View
po czym poznać czy mam tą dodatkową nagrzewnice ?? Moja po drodze do pracy (9km) dogrzewa sie do 90 (wskaźnikowego i komputerowego) i potem spada do ok 82st i tak trzyma. 90st mam po ok 8 km bez gwałtownego dodawania gazu i bez przekraczania 2000obr. Natomiast jak gwałtownie wciskam gaz, ale też nie przekraczając tych 2000 to z 1 km wcześniej mam te 90
Był całkiem niedawno temat w dziale 147 o dodatkowej nagrzewnicy.
Uaktywnia się ona dopiero jak temperatura spadnie w okolice 4 czy 6 st temperatury zewnętrznej.
Ma 3 stopnie grzania w zależności od temperatury na zewnątrz i podgrzewa płyn w układzie chłodzenia.
Występowała ponadto chyba jedynie z dwustrefową klimatyzacją.
Ja sprawdziłem obecność w swojej 147 po numerze nadwozia i liście opcji zamówionych w salonie.
Fasola, a jakiej firmy termostat kupiłeś??
Ja ze swojej strony polecam Wahlera.
Patrząc na zachowanie temperatury obstawiam 82 ale jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego, nie chce wydać 3 stówek by podnieść sobie temperaturę silnika nowym 88st termostatem jeśli ten 82st jest sprawny...
PS
Wezmę lapa i sprawdzę kiedy następuje otwarcie w fes jeśli chodzi o temp płynu chł.
dzisiaj przy +3st na zewnątrz 90st (licznikowe) miałem po ok 6km bez gwałtownych przyspieszeń...
Spawdzałem u siebie lapkiem i pokazuje mi FES tak samo jak wskaźnik. Czyli jak nie dochodzi do 90 przy jeździe 20 km to termostatek do wymiany. Jaki jest koszt tego Verneta?
A jakość?
df
Unikaj Verneta - na forum jest spore grono osób niezadowolonych z tych termostatów. Celuj w Behra albo Wahlera.