ale gdyby to byl wahacz to chyba otwarcie i zamkniecie drzwi by nie miala wplywu na jego stuki a u mnie po takim zabiegu stuki ustaja na jakies 1-2 km ;)
ciekawe co to stuka ale widze chociaz ze nie jestem osamotniony ;)
Printable View
ale gdyby to byl wahacz to chyba otwarcie i zamkniecie drzwi by nie miala wplywu na jego stuki a u mnie po takim zabiegu stuki ustaja na jakies 1-2 km ;)
ciekawe co to stuka ale widze chociaz ze nie jestem osamotniony ;)
mi też puka nawet jak stoję i kręcę kierownicą i podczas cofania / hamowania / ruszania - wybity sworzeń w dolnym lewym wahaczu . U mnie to jest ewidentnie to bo czuć ten luz po prostu.
A u mnie dalej puka ... sprawdzone zawieszenie, i wszelkie śruby jaki były dostępne. Wahacze TRW maja po 15kkm, luzów brak ... i pomysłów na szukanie przyczyny też. Przy spokonym ruszaniu i hamowaniu ukania nie ma ... ale wystarczy ostrzej pojechać i puka przy ruszaniu raz i przy hamowaniu drugi raz ... jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, to chetnie poczytam.
poduszkę pod skrzynią sprawdzałeś?
sprawdziłbym amortyzatory
amory ok, poduszkę sprawdzę.
miałem takie stukanie w poprzedniej AR 147 i właśnie poduszka była winna, daj znać jak sprawdzisz czy to było to :)
pozdr Paweł
Kolego, ja u siebie problem rozwiązałem. Mechanik odkręcił/poluzował całe sanki i wszystkie elementy zawieszenia, i skręcił jeszcze raz. Pojedyncze wkurzające puknięcia odeszły w niepamięć. Coś było źle ułożone/skręcone i się naprężało w wyniku hamowania a później przy przyspieszaniu wracało na swoją pozycję.
zeby rozkrecic i skrecic ponownie to moze poprosze przy nastepnej wymianie jakiegos elementu zawieszenia a co do amorkow to tydzien temu na przegladzie wszystkie ok na zielono po 50-60%
na poczatku u mnie tez bylo jedno stukniecie przy ostrzejszym ruszeniu i hamowaniu a teraz stuka non stop. no dopoki nie otworze i nie zamkne drzwi pasazera :D
wiele może być, np: magiel, dolne wahacze i tp i td... Sprawdź w stacji diagnostycznej...