Ale zapominasz o przebiegu po jakim padaja te oryginaly. Minimum 100000 km. U mnie Vernet prtzestal się domykac w ciagu 10000 a moze i mniej
Printable View
Ale zapominasz o przebiegu po jakim padaja te oryginaly. Minimum 100000 km. U mnie Vernet prtzestal się domykac w ciagu 10000 a moze i mniej
Czy Ty 70 stopni określasz jako drugą kreskę na wskaźniku między 50 a 90 wskaźnikowym? Jak odpowiedz to wtedy będzie mi lepiej porównać z moim.
Ogólnie u mnie wg kompa druga kreska odpowiada 80-sciu stopniom. W przyklejonym temacie dałem wykres i wygląda, że jest ok, ale dalej mam wątpliwości.
U mnie teraz jak jest zimno wskazówka podczas jazdy utrzymuje się praktycznie między 1 a 2 kreską na wskaźniku. Nie mogę napisać w stopniach, bo przez ten jebnięty wskaźnik na desce tylko stresuje ludzi.
100 % termostat
Kobe już raz Ci pisałem, ze jak masz jeszcze fabryczny (na pierwszy montaż termostat behr), to masz wszystko ok. Mam to samo i widze kiedy sie otwiera, a kiedy zamyka. Fabryczny termo w naszych jtd miał otwarcie wstepne termostatu przy 78-82st.C, a całkowite przy 86-88st.C. Nowe pozmianowe termostaty behr mają już wyższą temp. otwarcia wstępnego - przetestowane organoleptycznie.
Mam jeszcze oryginał w swoim jtd z 2002r. (tak jak rocznik auta), przelatane ma ok. 153 tysiaki.
nie zwróciłem uwagi że kolega ma jtd, bo ogólnie temat dotyczył benzynki
Co do problemów z początku tematu, u mnie też Vernet daje dupy. Oryginalny Behr, póki działał to temp dochodziła do 90stopni i stała w miejscu. Na Vernecie cały czas faluje 80-90-80-90 i tak cały czas.. Sprawdzone również, że to nie wina czujnika, komputer wyraźnie pokazuje, że temperatura faluje. Tak więc ja osobiście Verneta odradzam:)
He, he te disle - wszędzie ich pełno :) fakt temat dotyczył benzynki ale kolega z PB już zakończy swoje rozterki to teraz nasza kolej :)
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:29 ----------
Dokladnie tak - druga kreska pomiędzy 50 a 90 :)
a ja mom diesla z vernetem i stoi na 90 jak przykazał ...
U mnie temperatura nie skacze po przejechaniu paru kilometrów łapie 70 st. i tak się utrzymuje czy miasto czy trasa. Nom chyba, że postoje z pół godziny w korku to grzeje się do 90 st. albo jak pokręce go dłużej do 3-5 tyś to łapie 90 st. ale po powrocie do normalnej jazdy temperatra spada do 70 st. i tak się utrzymuje.
Czy jeżeli chłodnica jest zimna/letnia przy takiej temperaturze to termostat jest dobry?