no własnie plastiki raczej nie determinują, że ktoś kupuje Beemke lub nie
Printable View
no własnie plastiki raczej nie determinują, że ktoś kupuje Beemke lub nie
Hehe, ale właśnie "bufon w sweterku" powiedział, że Giulia jest wstrzymywana, żeby nie być kolejnym wcieleniem 300C, a sądzę, że ma nawet nie przypominać 300C. A plastiki - to akurat jedyna rzecz, którą ponoć Thema naprawdę odróżnia się od Chryslera (jeszcze nie widziałem "na żywo" nowego 300C ani Themy, ale myślę, że jakby przełożyć wszystkie znaczki z Chryslera do Lancii, to przy bardzo ciemnych szybach bym nie rozróżnił) - obszyta skórą deska, to coś co ładnie uprzyjemniłoby ten tylny napęd i wzdłużną V6-kę (z amerykańskim blokiem i włoską głowicą :P) ;)
Oby tylko nie przekombinowali z designem, ale jak wyznacznikiem nowego designu ma być 4C, to ja bym się nie obawiał ;) Chociaż z drugiej strony Giulia ma być "czarnym koniem" sprzedaży w USA, więc i tamte gusta mogą być brane pod uwagę przy designie... ale z drugiej strony europejska Giulia i tak będzie miała inny przód (ochrona pieszych), więc zobaczymy, co im się uda z tego wysmażyć :P
Oj, no dobra, ostatnio poszli w tę złą stronę... Ale jeszcze 2 lata temu... Tak, czy owak, mocniejsze to jest od tego, co można mieć w 159. Brzmi pewnie też lepiej niż TBi.
W Giulii zagości zapewne V6 Pentastar a może i zapowiadane 1.8 Turbo 300KM ;) RWD bym się nie spodziewał, ale Q4 jak najbardziej.
Q4 jest dla tych, co nie umieją jeździć ;).
http://www.autobild.de/artikel/alfa-...u-2321317.html
troche więcej informacji. Będzie również 166 z napędem na tył.
Mi podobają się zdecydowanie starsze linie nadwozia Alfy :) I porównując nowe modele do 159 zdecydowanie 159 wypada na "+" :)
Ale to oczywiście rzecz gustu ;)
Jeśli Alfa ma "gonić" Audi, to ja wysiadam... Nie mogliby gonić samych siebie sprzed 50 lat?