dzięki za rady, moje rozpołowiło się w sb ale w taki sposób że gdybym miał głośniej muzykę puszczoną to nawet nie zorientowałbym się że coś się stało. Pasek nie spadł, zatrzymał się na reszczie koła pasowego i nawet się nie ślizga:)
Printable View
dzięki za rady, moje rozpołowiło się w sb ale w taki sposób że gdybym miał głośniej muzykę puszczoną to nawet nie zorientowałbym się że coś się stało. Pasek nie spadł, zatrzymał się na reszczie koła pasowego i nawet się nie ślizga:)
Zorientowałbyś się po braku wspomagania i ładowania
wszystko, działa wspomaganie jest, ładowanie jest, klima działa, normalnie cuda. Chyba jakiś mocny napinacz jest gdyż średnica koła mocno się zmniejszyła a druga część leżała na osłonie silnika
Kolo rozwulkanizowało mi się maksymalnie, poprzedni właściciel wsadził chińczyka z allegro. Objawy - traktor, stuki i ogólnie nie ład pod maską. Wszystko działało, ale głośno. Na podnośniku 5 min roboty i po sprawie. Odradzam zakup jakiś tanizny z aukcji, poprzednie zrobiło niecałe 25tyś a kosztowało 250zł. Dobry "oryginał" 400zł i lata 60tyś. Przeliczając koszta NIE OPŁACA SIĘ.
Podpowiedzcie mi proszę czy wymiana koła pasowego odbywa się tak jak w alfie 156 czyli ściągnięcie prawego przedniego koła, potem plastikowe osłony i tam mamy dostęp?
Tak.
Dzięki :)
wczoraj sprężarka dzis koło pasowe Załącznik 204290Załącznik 204290Załącznik 204291 pytanie takie czy sprężarka uszkodziła koło czy koło się skończyło i dlatego sprężarka nie chciała sie kręcić? dziś zmieniłem koło pasowe DAYCO stare się nie rozpadło aż wytopiła się guma a koło było tak gorące że aż ta guma kapała co za feler boje sie klime włączyc żeby znowu koła nie popsuć???
Raczej koło pasowe się skończyło
też obstawiałbym, że to koło pasowe zrobiło robotę...ostatnio mi też poszło, objaw taki, że zaczął klekotać jak traktor z dnia na dzień...również uszkodzenia uległa ta guma tłumiąca...poszło CORTECO i nastąpiła cisza :)