kurde co admin zaspal z tym manualem ...
Printable View
kurde co admin zaspal z tym manualem ...
Panowie jeśli bardzo Wam potrzebna instrukcja wymiany na już - bo np. na dniach chcecie to sobie zrobić - to podać maile to Wam wyślę na maila w doc-u. Bo ostatnio parę dni trwało zanim administrator zamieścił temat w dziale.
kiler czy przy tej wymianie skrzynie trzeba jakos sobie podpierac jak sie odkreci lape z poduszka? nie zwali sie to na leb ?
Nie zwali się na łeb. Trzeba sobie podnieść do góry przed przykręceniem poduszki do połogi. Żeby na siłę śrubami nie ciągnąć.
Koledzy ja mam problem tego typu że auto rusza normalnie nie szarpie nim nie słychać żadnych stuków. Wystepuje tylko lekkie szarpanie gdy jade np wolno na 2 biegu puszcze gaz jadac na biegu i obroty spadają to pewnym momencie zaczyna szarpać, gdy dodam gazu żeby przyściepiszyć też chwile szarpie a gdy auto lepiej sie rozpędzi wtedy problem ustępuje dzieje sie to głownie na niższych biegach. Myślicie że to będzie poduszka? Bo sprzęgło wydaje mi się że raczej nie.
zapnij 5 bieg, zwolnij do ok 1400obr/min i gaz do podłogi! Jeśli będzie szarpanie dopóki auto nie wejdzie na obroty to masz problem ale z kołem dwu-masowym. Weź jeszcze wrzuć bieg na postoju i popychaj auto obserwując silnik i poduszki!!!
zrobiłem tak jak radziłem 5 bieg 1500 obrotów i gaz w podłogę auto nie szarpie powoli się rozpędza płynnie. Czyli jednak mogą to być poduszki?
tak :) żeby sprawdzić poduszki na szybko połóż się koło auta, popychaj je za koło i obserwuj poduszkę pod skrzynią ( obok tłumika ) czy nadmiernie się nie rusza.. Ale nie powiedziane, że jeśli to wogule wina poduszek to musi to być akurat ta pod skrzynią uwalona. Drugą masz obok rozrządu a trzecią pod podłużnicą od str kierowcy... Powodzenia