320zl ta sonda kosztowala....
Printable View
320zl ta sonda kosztowala....
moze z miesiac jak dobrze pujdzie posmigasz na tym "oszczednym"zamienniku.znam niestety z autopsji...Cytat:
Napisał SG0240
Właśnie założyłem ten zamiennik. Przysłali mi sondę boscha nr 0258006720. Samochód nabrał wigoru - zobaczymy jak długo.
No ale powiedzcie k..a moze byc oryginal i miec za krotki kabel?? Tak po prostu??
z ciekawości wrzuciłem do googla ten symbol i wszystkie linki wskazują, że ta sonda dedykowana jest do... Toyoty :roll:Cytat:
Napisał SG0240
No właśnie, wiem, że do Toyoty - spróbuję umówić się z moim kolegą, który ma komputer i zobaczymy jaki wykres daje ta sonda.
Sondę tę sprzedał mi gość z Allegro (Plakor z Łodzi) i twierdzi, że jest to sonda uniwersalna boscha, dobierana przy pomocy programu komputerowego. ;//
też kupowałem od niego sondę i muszę powiedzieć ze niestety po 3 miesiącach padła ii teraz mam magnati.m i jest póki co ok od ponad 4 miesiecy
A pamietasz numer tej sondy magneti marelli i sprawdzałeś na kompie, jaki wykres daje ta sonda, bo większość znawców twierdzi, że do alfy ma być tylko bosch.Cytat:
Napisał xmajk
nie wiem nie pamiętam jaki ma numer. kupowałem jako 4 przewodowa uniwersalną i nie sprawdzałem wykresu.na kompie nie wyskakuje błąd, spalanie i dynamika wydaje sie być ok więc nie dociekam jaki jest wykres :)
No właśnie z sondami do silników TS nie jest prosta sprawa. Normalnie powinna być sonda boscha 0258006190 tylko ona kosztuje ok. 330 zł. Kiedyś kupiłem na giełdzie we Wrocławiu sondę 0258006171 - numer niby podobny i też 4 przewodowa, ale po podpięciu do kompa wykres był do d..py - zamiast ładnej fali jak sinusoida były szczyty jak Himalaje. Jak później sprawdziłem, to ta sonda była dedykowana do opla agili. Ale co by nie mówić, samochód na tej sondzie też przyzwoicie chodził.