umnie to tak wyglada :D
Printable View
umnie to tak wyglada :D
Przyjemne liczby :)
Miasto 7,1 trasa 5,2 średnio 6,2-6,3
:) mam nadzieję że cana ropy bedzie mniejsza :)
Mała korekta spalania na trasie :D
Trasa Kalisz-Władysławowo-Kalisz 4 osoby na pokładzie plus skromne wyposażenie weekendowe ( czytaj pełen bagażnik ) prędkość do 110 km/h bez nerwowego wyprzedzania wyszło 8,8 l/100 . :mrgreen:
Miasto na pusto ( 1- 2 osoby) krótkie odcinki przy normalnej jeździe czasami jakiś szybki start ze świateł - 15-16 l/100 więc chyba nie jest najgorzej, tankuję przeważnie na Neste pb 95 i unikam nie sieciowych stacji benzynowych.
WOW to przy silniku 2,5 V6 naprawde dobry wynik...To moja 2.0TS w trasie 2 osoby z czego jedna wazy tyle co nic, spaliła mi 8,3 i tez nerwowo nie jechałem. Trasa biegła Poznań- wiocha 50 km za Zielona górą - Poznań w sumie jakieś 380 km...Cytat:
Napisał Superjahu007
W sumie było to przed wymiana termostatu, swiec i przewodów ale nie jestem pewny czy da sie 2 litrówka zejśc nizej...
Zszedł ktoś??? Da się?
Pozdrawiam
Dzisiaj jak jechalem do pracy, to zresetowalem sobie kompa przy ok. 190km/h zeby zobaczyc jakie jest spalanie przy predkosci maksymalnej.
I wyszlo przy sredniej predkosci 212km/h spalanie 15,4l (2.4JTD)
Jak na taka prędkośc to całkiem przyzwoicie chyba...Brakuje mi kurcze kopma zeby tak sobie kontrolowac spalanie...Świetna rzecz...Cytat:
Napisał mar77
Moze ktoś stworzy cos pod AR 156 w formie komputerka małego do zamontowania gdzies na desce pod ręką (widziałem że ktos na forum chyba kombinował z czyms takim)...to byłby hicior :mrgreen:
Pozdrawiam
Ja ostatnio trasa- W-wa -> Bydgoszcz - średnia prędkość na trasie 130 km ( jechałem w nocy)
i spalanie 7,3 :D - ale jak policzyłem po zatankowaniu do pełna- 7,8 - więc nie tak źle ( wprawdzie komputer o 0,5 oszukuje)
spalanie w drodze powrotnej- z dwoma momentami powyżej 180 km/h wzrosło do 8,3 na komputerze ale już nie tankowąłem do pełna więc nie mogę policzyć ile wyszło prawdziwe :|
ja na trasie Świdnica - Wrocław - Chorzów spaliłem 6,58 litra ale na autostradzie to nas wszycy wyprzedzali :] Na pokładzie 4 osoby i drugie tyle wagi piwa :) To już chyba jest minimum jakie da się na tym 1.4 TS spalic, średnia prędkośc 110km/h.
Witam,
srednie regularne z calego baku z gonienia 200 kmh obwodnica Krakowa do pracy (14 km w jedna strone)
14 l / 100 km (+/- .5 l)
BTW rezerwa potrafila mignac w ostrym zakrecie (zjazd z autostrady 80 kmh:) juz przy 290 km od pelnego tankowania ;-)
Szybka, ale czesta krotka trasa Krakow - Zakopane/Lysa Polana (bywalo 190 kmh chwilowo na zakopiance na dwupasmowce przed Myslenicami, zakrety na tej pozniejszej dwupasmowce chyba za zajzdem na Nowy Targ z uslizgami tylu:-)
okolo 10 l/100 km
Teraz Warszawa
miasto (mam 6.6 km do pracy, jade okolo 30 minut, powolne turlanie sie, delikatne operowanie gazem)
13 l /100 km
miasto/zatloczona trasa (pol na pol)
okolo 10 l
I UWAGA - na koniec minimalne spalanie (mialem krucho z kasa, ale serce moje tesknilo do mojej owczesnej narzeczonej, dzis kochanej Zony, ktora daje rade akceptowac Alfiste:-)
trasa Krakow-Warszawa-Krakow (+korek 40 minut w Krakowie na poczatku) w lipcu na non stop wlaczonej klimie, ale tryb jazdy oszczedny na maksa - okolo 80-90 kmh, zabudowany okolo 65-70 kmh:
6.482 l / 100 km (z tankowania po 660 km)
W podobnym trybie, ta sama trasa, tez klima, ale 10-15 kmh szybciej
7.3 l/ 100 km
Wszelkie pomiary z pelnych tankowan, zawsze tankuje do pelna.
Jak ktos pisze miasto, niech pisze ile jedzie po nim km i ile czasu mu to zajmuje. Bo sorry, ale jak komus benzynowa Alfa z silnikiem 2.0 pali w miescie 9 l, to albo jezdzi o 4 rano, albo o 2 w nocy ;-)