Panowie wiecie co to może być ?
Printable View
Panowie wiecie co to może być ?
nie wiemy ale sie domyslalmy.Gumy/tuleje na gornym wahaczu
Mój mechanik wczoraj wstrzyknął jakiś specyfik w sworzeń wahacza górnego oraz dolnego, niestety skrzypienie nadal jest. Podkreślę że najbardziej to słychać jak np przejeżdżam przez spowalniacze ( czyli jak auto dosyć mocno pracuje góra-dół ).
Wstrzykiwanie (ja stosowałem doraźnie na wyjeździe zwykły olej) jeśli w ogóle pomaga to na bardzo krótko. Skrzypienie oznacza że z reguły wybity sworzeń i to, że pod gumę dostaje się woda i w grę wchodzi chyba tylko wymiana wahacza :/
Jeśli wahacz jest nowy to.. masz taki sam problem jak ja :D (wszystko TRW! :girl_wacko:)
Witam u mnie tez cos skrzypialo z przodu; psikalem, szukalem i nic
okazalo sie ze zawias maski a konkretnie blaszka obok piszczala jak glupia-wd40 i po bolu
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Tylko że specjalnie pojechałem na diagnostykę, wjechaliśmy na sprawdzenie amortyzatorów i tam dopiero to wyszło ( czyli tak jak pisałem wcześniej, na normalnych dziurach, zwykłej drodze nic nie skrzypi, dopiero w momencie jak się przejedzie przez spowalniacz, wtedy te skrzypienie występuje ).
- - - Updated - - -
Pojechałem przed chwilą do mojego majstra, podniósł auto, odkręcił koło, posprawdzał i rzekł tylko jakich to mamy "genialnych" diagnostów. Nie wiem czy to rozwiąże problem, ale do wymiany jest drążek kierowniczy, jest cały luźny i zaczynało mi już ścinać oponę od wewnątrz. Jestem umówiony na 14.00 więc jak coś będę dalej wiedział to napiszę.
Panowie, a więc do wymiany był drążek kierowniczy, był praktycznie w rozsypce. Najlepsze jest to że na diagnostyce gość mówił że zero luzów, wszystko cacy i wogóle :/ Po wymianie TOTALNA CISZA w zawieszeniu. Także problem rozwiązany. Pozdrawiam
wczoraj skrecilem na max kierownice przy pracujacym silniku i poprosilem moja dziewczyne zeby tak delikatnie odpuszczala i spowrotem dociskala na max kierownice.Ja stalem przy kole i sluchalem-wydaje mi sie ze dzwiek piszczenia wydobywal sie gdzies z okolicy drazka kierowniczego.Byl oczywiscie o wiele mniej slyszalny niz podczas jazdy.Jak myslicie czy bedzie to drazek czy magiel??Dodam ze ostatnio wtedy co zakladalem wahacze i mi juz skrzypialo Tomek zdjal gume z maglownicy i patrzyli na nia.Nie bylo zadnych wyciekow ani korozji.Moglby tak gumowato-metalicznie skrzypiec drazek kierowniczy??
Tak, to może być magiel, mam to samo w Stilo.
no ale nie ma widocznych oznak zuzycia maglownicy wiec o co chodzi??