http://allegro.pl/tlumik-sportowy-wm...056472231.html
dlatego często stosuje się takie obejmy jak na jednym z zdjęć. Do obejmy potem spawacz dospawa pręt i gotowe.
Printable View
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-wm...056472231.html
dlatego często stosuje się takie obejmy jak na jednym z zdjęć. Do obejmy potem spawacz dospawa pręt i gotowe.
Na Ultera to i ja bym się zapisał, maja teraz niby dedykowany do mojej za 496 plus wysyłka, ale jakby się końcówkę z tego dało urwać było by świetnie
rozmawiałem dzisiaj z p. Maciejem z Proexa odnośnie nierdzewki
1. oczywiście że wykonują pasywację spawów - na zewnątrz sa tylko dwa punkty spawalnicze , wewnątrz są również dwa i wszystkie przechodzą pasywację jakimś żelem nazwy nie pamiętam
2. podtrzymuje on swoją ofertę odnośnie wyceny dla osób które mają realne zastrzeżenia co do wyrobów - tzn kupiły i coś nie spełniło oczekiwań
majster a co sądzisz o tych spawach?
Załącznik 45254
Załącznik 45255
chyba też obrotnicy nie mają - bo o takie urządzenie tobie chodziło, no i widać jak na dłoni urok spawanych denek. Co sądzisz o tym co ja przesłałem a tym co jest tutaj? Inni oczywiście się też mogą wypowiadać.
Aha to jest zdjęcie wyrobu który dostaje klient a nie zdjęcia ofertowego jakich pełno na allegro które są obrabiane (w przypadku tej firmy najczęściej ściemniane żeby nie było tego widać)
mnie by śmiechem zabili za takie spawy w pracy:) Naprawde wygląda to lekko mówiąc "amatorsko" Ja mam kontrole spawu, tylko że ja spawam rurociągi ciśnieniowe aktualnie, ale to mnie przyzwyczaiło i nauczyło, żeby nawet łopate jak trzeba połatac to sie do tego przykładam. Przez to takie a nie inne moje zdanie:stop: szczelne to może i bedzie (gdyż szybciej sie tłumik rozpadnie niż laga), co nie zmienia mego zdania i twierdze, że jest to raczej "przyklejone" niż przyspawane.
Te drugie zdjęcie jest z firmy Ulter? Bo jakoscią spawu nie powala...
Nie chcę być brany za przysłowiowego adwokata diabła, ale co do uważam, że powinienem się podzielić opinią na temat tłumików Proex. Mam takowy zamontowany już jakiś czas. Prawa jest taka, że pierwszy, który otrzymałem był troszkę felerny. Po prostu puszczał. Złożyłem reklamację mailem, dogadałem się dosyć szybko (mail zwrotny chyba po 2 dniach). Tłumik odesłany i przysłany nowy, z którym było już wszystko idealnie-zresztą ten służy mi do dzisiaj idealnie. Tak więc nie mogę zgodzić się z twierdzeniem, że Proex, po sprzedaży ma klienta, gdzieś...Co do tłumika to tak jak napisałem jestem zadowolony i jak będę miał wymienić to również na przez nich robiony. Dodatkowo pragnę wspomnieć o tym, że na tłumiku tej firmy ponad dwa lata jeździ mój kuzyn golfem i jego opinia jest podobna do mojej (zresztą jest on dosyć aktywny na forum związanym z tą marką) i nie ukrywam, że do założenia tego tłumika on mnie namówił. Ponadto wiem, że istnieje coś takiego jak kontrola jakości, ale w dużo większych firmach zdarzają się wpadki, przykładowo ostatnio chyba było głośno o silnikach 2.0 w Passatach, gdzie jest tam jakaś wada fabryczna jakie tam są środki przeznaczane na kontrole jakości, a jakie możliwości ma mniejsza firma? To pytanie zostawiam otwarte.....Ja tak napisałem na początku, nie mam ani uwag pod adresem tego producenta, jak również pod adresem jakości. przyznam otwarcie, że jedynym mankamentem, który mnie denerwował jeszcze jakiś czas temu to brak strony www, gdzie mam zdanie taki, że każdy szanujący sie producent w dzisiejszych czasach powinien dbać o wizerunek i mieć własną stronkę-nawet licząc tylko możliwość lepszego kontaktu z klientem oraz prezentacji produktów. Z tego co wiem ten "problem jest już wyeliminowany"
wygrałeś tak to jest ulter a teraz wg tego co pokazałem - które spawy są lepsze? aktualny stan proexa czy ulter?
Widzicie, jechac po kimś jest bardzo łatwo.
kolejne fotki ultera dla pasjonatów
Załącznik 45281
Załącznik 45282
chcecie jeszcze?
Mnie tego nawet nie pokazuje, gdyż na tych fotka tylko z daleka widac, że spawy mają pory, sa poprostu do d***y. Normalnie by to nie przeszło kontroli jakosci. Jak bym miał brac już coś z tych dwóch to tak na to patrząc obiektywnie okiem zwykłego użytkownik weź lepiej ten "proex" czy jak to tam sie nazywa.
Kiedyś miałem zwykłą nakładke na końcówke tłumika firmy własnie Ulter. jakoś po roku ją wywaliłem, gdyż zaczeła... rdzewiec i brzydko to wyglądało.
Mnie wiecej fotek nie pokazuj, gdyż az mnie serce boli jak można tak kaleczyc spawy - "lagi":P spawając stal nierdzewną migomagiem... rozumiem elektrodą, ale migiem? No panie litości, to musiał robic jakiś amator.
możesz napisać które wg ciebie są lepsze?