nie wiem czy masz źle czy ja mam źle bo część ma tak a reszta tak... tzn. jednym się wyłączają a innym tak jak mi świecą razem...
Printable View
nie wiem czy masz źle czy ja mam źle bo część ma tak a reszta tak... tzn. jednym się wyłączają a innym tak jak mi świecą razem...
z tego co wyczytałem w sieci to jedne auta maja tak że razem się świeca a inne znowu że gasną ale to przy różnych modelach a nie przy tym samym modelu 2 różne wersje...??? zobaczę może jeszcze u szwagra w 156 po FL jak u niego jest... bo teraz to sam się zastanawiam czy u mnie jest wszystko ok;p
U mnie już wszystko działa jak powinno,auto postało w ciepłym garażu i jest ok. winą są te cholerne mrozy,tak na marginesie to chyba rozpętałem wojnę na forum ale dzięki wszystkim za opinie.Pozdrawiam.
W sumie to masz rację..
Długie świecą rewelacyjnie więc nie ma się co przejmować.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No i chyba wykrakałem. Dzisiaj jadąc sprawdzałem różnicę pomiędzy światłem długim i krótkim jednocześnie (przyciągałem manetkę do siebie i trzymałem) a samym długim (normalnie popychałem wajche). No różnica była - normalne. Tylko że teraz, kiedy zapalam długie to krótkie też się palą :) Dodam, że przytrzymywałem długie i krótkie jednocześnie tylko przez kilka sekund.
No i co Wy na to??
Próbowałem potem zrobić tak jeszcze raz i myślałem, że wszystko wróci do poprzedniego stanu ale się nie udało.
Ma ktoś jakieś pomysły na rozwikłanie sytuacji, którą opisałem w poprzednim poście? Trochę się obawiam czy nie będzie to miało jakichś nieprzyjemnych konsekwencji. Już raz mi światła zniknęły całkowicie i nie chcę aby się to powtórzyło.
kurcze a też masz czujnik zmierzchu??? może to jest coś z tym powiązane...?? ja mam i mi razem świecą...
obadałem u mnie tak to jest
1). mijania + drogowe = oba świecą
2). mijania + przeciwmgłowe + drogowe = mijania + drogowe
w 2 przypadku przeciwmgłowe gasną, po wyłączeniu drogowych z powrotem się same zapalają oczywiście jeśli ich wcześniej nie wyłączę;)...
Nie sprawdzałem z tymi przeciwmgłowymi. Jutro to sprawdzę.
Ale trochę mnie ta cała sytuacja zaskoczyła.