-
Witam
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury oleju. Nie jestem do końca pewny czy działa poprawnie, bo odkąd zakupiłem ten piękny samochód (gru2012) wskazówka w/w wskaźnika nie ruszyła się z 70 stopni. Jest to początkowa wartość wskaźnika, dlatego też mam obawy że po prostu nie działa.
Jaka powinna być wskazywana temperatura oleju - oczywiście po dłuższym czasie jazdy?
Jeżeli nie działa, to co powinienem sprawdzić, ewentualnie wymienić?
-
Sprawdź błędy w komputerze w ASO albo jakimś FESem.
-
Nie wiem jak w 1,8 mpi, ale w jts-ach padają czujniki oleju, które kosztują tyle, jakby były wytworem jakiejś obcej cywilizacji, albo zrobione materiałów kosmicznych - w JTS temperatura przy dłuższej jeździe dochodzi do połowy skali, czyli 110 stopni.
-
witam troche odbiegam od tematu mial ktos prroblem z czujnikem oleju w 1.9 jtdm wyswietla mi ze malo oleju a sprawdzalem bagnetem i jest ok:crazy_pilot:
-
Nie sugeruj się wskazaniem kompa co do ilości oleju ;) Czujniki oszukują, najlepiej sprawdzaj bagnetem.
Musisz się przyzwyczaić TTTM ;)
-
Dzieki!! Dwa dni temu kupilem 159 i troche sie zestrachalem ze cos jest nie tak wyswietla, ze nie ma oleju, a jest!!! Musze chyba sie przyzwyczajic do takich niespodzianek!! W srode zmienie jej olej moze sie polepszy!!;)
-
Nie licz że wymiana oleju pomaga ;)
U mnie np. zawsze pokazuje full :D
-
W JTDm nie ma wskaźnika temperatury oleju, a ja chciałbym taki zamontować...
Gdzie najlepiej wpiąć się z czujnikiem temperatury?
Pozdrawiam.
- Rafał
-
dzięki za info. Zacznę może od podpięcia pod komputer, może się uda bez stosowania kosmicznych technologi....
- - - Updated - - -
a wie ktoś może w którym miejscu silnika znajduje się ten czujnik?? znalazłem taki czujnik za 35 zł na allegro więc nie zaszkodzi jak go wymienie
-