Witam! Widzę że spora część kolegów ma podobny problem jak ja! Jak można zrobić porządek z tymi trójkącikami?
P.S ... maiłem kiedyś Lancie Kappe i powiem Wam że wspominam ją z wielkim sentymentem,świetny samochód!!!
Printable View
Witam! Widzę że spora część kolegów ma podobny problem jak ja! Jak można zrobić porządek z tymi trójkącikami?
P.S ... maiłem kiedyś Lancie Kappe i powiem Wam że wspominam ją z wielkim sentymentem,świetny samochód!!!
dzisiaj przyjzałem sie z bliska.. tym trójkątom faktycznie.. u mnie tez troche odstają..
może jednak przez to świszczy... gdzies po tyle.. a nie przez uszczelki ..
trzeba je wykręcic i wyklepać. Prosta robota mniej niż godzina mi to zajeła. Swoją drogą ciekawe ile takie cos nowe kosztuje... wyczytalem numer czesci A702.
Wg cennika z Eper z dnia 02.02.2011:
Załącznik 50175
czyli są jakieś śruby od środka co trzymają tego trójkąta?
to się trzyma na 3 śrubkach. Jedna pod zaślepką i dwie od strony szyby , pod uszczelką. Dasz spokojnie rade.
A w kwestii tego wyklepania, to jak to robić? Młotkiem naparzać? Nie odkształci się albo nie pęknie? Może głupie pytania ale w życiu takiego czegoś nie robiłem :).
ja w sumie tez.. ale wydaje mi sie ze jak owiniesz mały młoteczek kawałkiem skóry czy innego grubszego materiału powinno i dać rade..
trójkąciki to porażka ... wykonane są z miękkiego ZNALu zamiast aluminium ... dla oszczędności ... przy ich montażu trzeba się wykazać umiarkowaną siłą i wyczuciem inaczej śruby znów "wciągają" te trójkąty do środka a ich brzegi odstają ...
Najlepiej ... to by było je zrobić na nowo ... odlać formę i zrobić je np CARBONu ale komu się chce? :-)
Ja okleiłem je z zewnątrz taka taśmą power tape, tak żeby podczas klepania się nie porysowały, i na kawałku drewna normalnie młotkiem od wewnętrznej strony klepałem. Ten metal jest dość miekki i nie za duzym młotkiem dawło radę. Nie trzeba bardzo mocnej siły, tylko zrobic to zdecydowanie , ale z wyczuciem tak żeby po zewnętrznej stronie nie było wybitych fałdek... Panowie sprawa bardzo łatwa, ja to zrobiłem w około godziny i na szybko ... Efekt jest bardzo dobry. Mieszkam 3 km od autostrady i testowałem czy aby nie świszczy przy większych prędkościach:) Wszystko w porządku:)
A jak ktos ma je podniszczone to może zapodać sobie odrazu spreyem matowym nowy lakier:)
albo okleić sobie to folia a la carbon:) zależy co kto lubi...