-
ok zaraz napiszę... Myślę, że na stożku pierścienia on się "wprasuje", przez co zostanie na feldze sam kołnierz, a samego plastiku na płasko...zmiażdżyć tak raczej się nie da. Jednak z bezpieczeństwem nie ma żartów. Po świętach być może profilaktycznie na wzór starych dotoczę nowe.
-
3 załącznik(i)
-
@Mattom dzięki za zdjęcia
Moje właśnie bardzo podobnie
Chyba na tym stożku się wprasowuje pierścień? bo przecież ten kołnierz "nie wpada" w felgę.
-
http://imageshack.us/photo/my-images/37/imgp8701.jpg/
Tutaj masz jak wygląda to w mojej starej feldze - tak jak i w tej nowej.
Ten pierścień ma wycięcie - i wchodzi idealnie na równo nic nie wystaje
-
A czy takie wycięcie jest w feldze? bo przecież dobieramy na wymiarach samego pierścienia a nie kołnierza.
Skoro kołnierz ma większą średnicę niż sam pierścień->zostaje na zewnątrz.
Chyba schrzaniłem sprawę z kupnem pierścieni. Chociaż nie wiem jak...bo wymiary podałem dobre...
-
Wiesz co, zejde zaraz do piwnicy i zrobie ci zdjęcie.
Wydaje mi się że w każdej jest kołnierz ale nie dam sobie ręki uciąć.
---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:19 ----------
Jak mierzyłeś średnice ?
najlepiej odcięta suwmiarką
-
właśnie takiej suwmiarki nie miałem.
Zczytałem ze starych pierścieni. Dla upewnienia zmierzyłem linijką[wiem że można sobie tak g... sprawdzić... ale jednak się zgadzało]. Sam pierścień pasuje...sprawa się rozbija o kołnierz...
Może ten kołnierz wpada/wprasowuje się w felgę...
poza tym niechcę Ci kłopotu robić... i tak otrzymałem dużo pomocy i podpowiedzi...
-
Dokładnie - wszystko rozbija się o kołnierz który jest wyjątkowo duży i nie chowa się w feldze tak jak powinien.
-
Ale spójrz na to jak wygląda moja felga - jakie ma miejsce na kołnierz,
Pierścienie zresztą mam niemal identyczne.
http://img11.imageshack.us/img11/807...7170123992.jpg
Uploaded with ImageShack.us
-
Dzięki za foto.
Skoro ten kołnierz wchodzi Ci w otwór pierścienia nasuwają mi się tylko dwa wnioski
1) rant felgi jest "spiłowany" i dostosowany do takiego kołnierza... moje felgi mają normalny rant a i poprzednie pierścienie były bez kołnierza
2) istnieje możliwość że się wprasowało...
Deszcz właśnie przestał padać... idę sprawdzić opcję numer 2 :-)