oświadczenia wiem że jak ktoś nie dba o wnętrze to i sprawy techniczne ma głęboko w poważaniu i lepiej takim autem się nieinteresować
Printable View
oświadczenia wiem że jak ktoś nie dba o wnętrze to i sprawy techniczne ma głęboko w poważaniu i lepiej takim autem się nieinteresować
Zupełnie nie tak zrozumiałeś to co napisałem. Ceny które napisałem odniosłeś odrazu do swojego auta zażucając mi że źle wykonałem naprawę ( nie kompletną) - nie o to chodzi bo skoro da się to zrobić po kosztach o których piszę to logika wskazuje że tak należało by zrobić - a że da się kupić za więcej i wydać na to 3 x tyle oczywiście że się da tylko po co ??Cytat:
Napisał henekl
Następną rzeczą oczywistą jest to że rozrząd do silnika TS ( dodatkowy pasek i warator) i V6 ( więcej rolek) jest sporo droższy więc skoro wymianę rozrządu w JTD da się spokojnie zrobic za ok 700 zł to po co wydawać 1500 zł na tej samej zasadzie jeżeli możesz w swoim silniku zrobić rozrząd za powiedzmy 1200 zł to po co miałbyś robić to za 2200 zł a przecież taka mozliwość istnieje bo w ASO jeszcze niedawno chciało za to prawie 300o zł.
I tak można w nieskończoność z każdą naprawą
Tak oczywiście masz rację - ja zrobiłem trochę więcej bo zmieniłem koło pasowe wału, napinacz i rolki oraz pasek wieloklinowy - bo zawsze zmieniam wszystko razem - ale ciężko te koszta ( sporo wieksze niż sam rozrząd) podciągać pod koszta zamiany rozrzadu.Cytat:
Napisał ap2
Tutaj masz na drugiej stronie tematu ile kosztuje nowa turbinka: A przestrzegali!!!Cytat:
Napisał Alfista
A tak na marginesie bardzo ciekawy temat wątku który podałem, żebyś nie musiał podobnego tworzyć.
OK OK OK Chłopaki ;)
Już mi się odwidziało ;)
Miejmy nadzieje, że uchroniliśicie mnie przed gniotem ;).
Myślę jeszcze o Alfie 156.
Co myślicie o tych?
1. http://moto.allegro.pl/item391357503...portwagon.html
Dziwnie niska cena? Czy tylko mi się wydaje?
2. http://moto.allegro.pl/item388476616...uper_cena.html
Ta chyba jest ok...
3. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5672875
mały przebieg jak na diesla?
4.
witam!!!numer 2 nawet ładnie wygląda,tylko że przebieg jak na ten rocznik i jeszcze diesel to trochę śmieszny :DDD
jeśli mnie wzrok nie myli to fotel kierowcy jest sporo odciśnięty na oparciu i siedzisku (przy pasie bezpieczeństwa)a to wróży spory przebieg,nawet ponad dwie stówki.
ale choćby nawet 200tyś. to nie jest dużo jak na diesla.wizualnie alfinka ok!
tylko te oponki,chyba troszkę już łysawe :(((
pozdrawiam!!!
Przytocze prawde o alfach tak na zaś ;) Kazdy zaoszczedzony tysiac to wydatek kolejnych trzech :) A moze kolega troche dozbiera i odlozy na moja Belle. Rozgladam sie powoli za jakas fajna GTV albo 155 Q4 a moja identyczna ja ta co upatrzyles. Silnik 2.4. skóra, drewienko. Ale tanio nie sprzedam włozylem w nia ogrom serca i pieniedzy :))) pozdrawiam
Ja akurat niedawno kupiłem 156 2,4, i szukałem w podobnym przedziale cenowym-do 16tys.- trochę pojeździłem, w sumie oglądałem ok.10 AR156 i praktycznie wszystkie jak jedna, po pierwsze były malowane, niektóre koszmarnie, jakby w stodole :shock: , a poza tym były mocno zajeżdżone- niestety. Te które są w Twoich linkach są do sprzedania już co najmniej od miesiąca- oglądałem te ogłoszenia już znacznie wcześniej :? No ale może akurat będziesz miał więcej szczęścia niż ja. Ja szukałem 2 miesiące i moją obecną kolega wyczaił w Niemczech- miała padnięte sprzęgło- co w sumie jest dobre z tego wzgledu, że ktos ją sprzedał ze względu na awarię sprzęgła, a nie po zajeżdżeniu- kosztowała mnie na razie 17,5tys. i na razie wygląda, że tylko lać ropkę i jeździć- w zawieszeniu nic nie stuka, rozrząd itp wymienione- zobaczymy, ale jestem dobrej myśli :D .
Powodzenia w poszukiwaniach :)
Alfa nr 3 jest w miarę bo reszta to nawet szkoda dzwonić. Myślę,że jak auto stoi u prywatnego gościa to się dogadacie wg mnie można ją obejrzeć. Licz się z tym,że w Polsce jest mała szansa kupić auto bezwypadkowe zwłaszcza Alfę,ale jest to całkiem możliwe bo takie na rynku też się znajdują tylko są droższe i jest ich mało :mrgreen: Pozdrawiam,mógłbym Ci moją 166 odsprzedać,ale obawiam się że brakuje ci jeszcze ponad 10tys.
"szerszi" ściąga same alfy:) wystawia nieraz na allegro, prawdziwy maniak jeśli chodzi o alfę o czym świadczy jego egzemplarz z "kosmicznym" wnętrzem, myślę że warto się z nim skontaktować, koledze proponował 166 w naprawdę przyzwoitych cenach