Pewnym zamysłem tego konkursu jest chyba to żeby Alfaholicy ruszyli się i robili swoim autom zdjęcia.
Printable View
Pewnym zamysłem tego konkursu jest chyba to żeby Alfaholicy ruszyli się i robili swoim autom zdjęcia.
czytam ten wątek i poprostu nie mogę się nadziwić jaka jest dziwna ludzka mętalność. Zamiast gadać, że słabe zdjęcia, że niski poziom, że same gnioty to zróbcie coś zeby podnieść range konkursu. Najprościej rozwalić sie w fotelu przed komputerem i pisac, że wszystko jest do dupy.Ludzie po to jest ten konkurs żeby się zaprezentować, ja doceniam tych, którzy w ogole wyrazili chęć zgłoszenia się do konkursu. Jednym zdjęcia wychodzą lepsze, drugim gorsze no ale bez przesady żeby tak ostro traktować, zważywszy że nie jest to forum fotograficzne.Tych wszystkich pseudo znawców fotografii namawiam z całego serca do wzięcia udziału w następnej edycji i udowodnienia swojej wyższości nad pozostałymi uczestnikami, to wtedy oddam pokłon, a tymczasem chyba lepiej wyluzować i darować sobie tego typu stwierdzenia.Nie dziwie się, że frekwencja jest coraz mniejsza, jak na każdym kroku krytyka i wrzuty. Jeżeli jest ktoś kto się na tym zna powinien pomoc i udzielić rady co poprawić aby w następnym miesiącu było lepiej. Nikt nie rodzi się doskonały.Dzięki.
hmm 2 jest bardzo oryginalne, cos innego ale tez 5 mnie sie podoba:) no i nie wiem... ale bardziej przemawia 2, za oryginalnosc i sliczną 156:)
Nie tyle nieostre, co poruszone, poza tym ta obróbka jest dziwna, chyba miała zakamuflować te niedoskonałości :D
Chyba zacznę dawać namiary na Ciebie do retuszu zdjęć na konkurs :D
---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:58 ----------
Oj w tym miesiącu była wyjątkowo wysoka :)
Najsłabszym ogniwem tego konkursu, nie są złe zdjęcia, ani nawet zdjęcia "przeterminowane". Najsłabszym ogniwem jest jednoosobowe jury, z naciskiem na słowo - jednoosobowe.
A to co wysłałem to co innego jak nie zdjęcie mojej Alfy? Miesiąc temu wysłałem zdjęcie robione podczas tej samej "sesji" co wysłane do tej edycji i jakoś przeszło więc pewna niekonsekwencja bo raz są zdjęcia ze starą data przyjmowana, a raz nie. Wole raz na kilka miesięcy wyskoczyć zrobić trochę więcej porządnych fotek niż co miesiąc trzaskać paździerze. Z resztą tak jak wspomniałem w zeszłym roku też pojawiła się dwukrotnie fotka z tej samej sesji i mimo Deja Vu wygrała :)
Jesli tu sie czapiamy obrobki i ciut nieostrego zdjecia (auto w ruchu), szukajac diury w calym, a puszczamy foty nieskadrowane na tle baraku to o czym my mowimy ?
Albo jestesmy konsekwetni i stosujemy rygorystyczne zasady preselekcji dla wszystkich fot albo nie.
Inaczej przekaz jest jasny: po co sie starac jak mozna wziasc postawic auto na tle obskurnej budy z panem "Mietkiem" w tle i sznase na dostanie sie do kalendarza sa wyzsze niz w przyadku zdjecia gdzie autor zadal sobie troche trudu czy pobawil sie obrobka ;)
To kwestia podejscia i tyle.
Do zaprezentowania sie jest dział nasze belle ;) tutaj chyba celem jest wypasiony kalendarz z fajnymi brykami alfaholikow i oczywiscie zdrowa rywalizacja ;)
ok nie przesadzajmy z tym profesjonalizmem, chociaz kryteria doboru zdjec powinny byc przejrzyste, a foty dobre, tak zeby nikt nie musial sie wstydzic ze na zdjeciu wystaje noga czy reka a auto jest jakby nie cale.
To proste podejscie i nie trzeba byc jakims specem fotografem, zeby zrobic ok zdjecie.
Choc jak widac nie znam sie.
Glos oddany na nr 5