popychacze wraz z paskiem rozrzadu 900zł tak policzył mechanik :) nom i za robocizne wzia tylko 200zl :)
Sory za tak późno odpisuje ze dostep do Neta mam ograniczony :))
Pozdrawiam
Printable View
popychacze wraz z paskiem rozrzadu 900zł tak policzył mechanik :) nom i za robocizne wzia tylko 200zl :)
Sory za tak późno odpisuje ze dostep do Neta mam ograniczony :))
Pozdrawiam
Popychacze można kupić za 25 zł/szt., a pasek kosztuje ok. 70 zł, więc cena części to nie wiecej niż 500 zł. Mechanik na pewno ma spory rabat, więc zapłacił ok. 450 zł i drugie 450 zł wziął za robociznę.
To nie jest aż tak drogo, bo normalnie ceny za takie usługi wynoszą ok. 350-450 zł.
No, ale zawsze lepiej wygląda, jak się policzy drożej za części, a taniej za robociznę - to znany wybieg wielu warsztatów.
hmmm...mozliwe ze i tak było, a powiedzial ze czesci drozsze...
Juz zapłaciłem wiec po ptakach...
Najwazniejsze ze wszystko dziala jak nalezy :)))
Pozdrawiam serdecznie wszystkich
proszę powiedzcie mi co to może być.
czasami przy odpalaniu, oraz jazdy silnik chodzi jak traktor (klekocze), oraz gdy dodam gazu i od razu go puszczę to pojawia się taki dziwny dźwięk dzzzzyd jak by jakiś wentylator zatarty był. Dźwięk ten również pojawia się przy dodawaniu gazu na postoju. Pomóżcie bo już wariuje z tym wszystkim.
Z odpalaniem to po studiuj forum odnosnie klasycznego stukotu wariatora a reszta o moze byc cos w osprzecie urzeadzen pomocniczych lub samego rozrzadu.Takie cos to ewentualnie mozna nagrac i wrzucic moze cos sie wywnioskuje
A ja mam jeszcze pytanie do kolegi thomasa. On Ci chodził jak diesel cały czas? Czy przy odpalaniu? Po ja miałem w poprzedniej takie cos, że jak odpaliłem to przez sekunde moze dwie tak chodził. Mechanik powiedział, że to popychacze łapią czy wyrównują cisnienie oleju i żeby jezdzić. Jezdziłem tak przez ponad rok i było ok, a wariota nie miałem.
BTW. @bocian - tanie macie na tym śląsku USŁUGI :P
Dzięki w takim razie podaje link do nagranego dźwięku.
http://youtu.be/yBQ-LceKloA
Jeżeli ktoś wie co to będzie to proszę o pomoc. Nie wiem jak się nastawiać finansowo na naprawę tego i gdzie najlepiej w mojej okolicy.
Klasyczny wariator,do mnie masz akurat troche daleko
Jesli nie zmieniales to masz koszt wariata(ew.naprawy jak sie da)i rozrzadu przy okazji
Dzięki wielkie, a proszę powiedz mi jeszcze jedno. Jeżeli da się naprawić, to bawić się w to czy nie ma sensu i lepiej zainwestować od razu w nowy ?
Jaki rozrząd kupić (z pompą, czy bez) bo na allegro są takie i takie.
Czy sie da naprawic to widac po demontazu dopiero ale warto jezeli jest nie zuzyty za bardzo.
Rozrzad jezeli juz to z pompa szkoda roboty,dobre czesci to SKF,INA i paski DAYCO CONTI lub GATES.No i uszczelniacze walkow do tego tez dobrze zmienic
Wariator jak cos to moge ci zrobic