-
Jestem posiadaczem diesla co widac po profilu :) jednak gdybym miał teraz kupować auto to tylko i wyłacznie 166 3.0 benzyna :) . Dieslem jezdzi sie bardzo przyjemnie zwłaszcza 2.4 JTD czesci nie są przesadnie drogie silnik jest trwały pod warunkiem ze się o niego dba :)
-
Ja mam disla:D Jest bardzo ekonomiczny to jego największa zaleta na zbiorniku można bez problemu zrobić 1200 km i nawet się zbiera ale teraz wybrał bym 3.0 w manualu i zagazował:D:D:D
-
witam kolegów ja miałem alfe 166 2.0 T.S, zamieniłem się za 166 3.0 V6 24v jakie
---------- Post dodany o godzinie 12:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:11 ----------
przepraszam coś wcisnąłem i zapisał. powracając do V6. przesiadłem się z 2.0 T.S na 3.0 V6 moge powiedzieć że super się jeźdźi. jak to mówią coś kosztem czegoś przyjemność z jazdy, ale więcej pali. ktoś kiedyś powiedział że jak się kupuje taki silnik to się nie pyta o zużycie, bo 5 litrów nie pali. pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.
-
zgadzam sie z przedmówcą....silnik v6 to poezja dla ucha i radośc na twarzy w czasie przyspieszania. Spalanie....jak jedziesz tak pali :) mozna spalic 10l a mozna też 18 :)
-
Ja tam sobie chwale turbo benzyne, Też V6 a spalanie i efekt wcisnięcia w fotel mocniejszy.