Z kanału nie sięgniesz. Mam i próbowałem.
Printable View
Z kanału nie sięgniesz. Mam i próbowałem.
Podniosłem auto na podnośniku bez ściągania koła, wziąłem dwa płaskie klucze 17 i dociągnąłem ile miałem siły.Powinno być ok. Dobrze, że zrobiłem mało kilometrów.
Panowie ale po jaki gwint dokręcać górny wahacz na opuszczonych kołach ? On ma tuleje pływające i jest to bez znaczenia, przecież dokręcając nowy wahacz na fest jak mamy go na zewnątrz to i tak jesteśmy w stanie poruszać nim góra/dół.
12 tys. przejechane po wymianie i nic nie skrzypi ani luzów nie ma i nie zapowiada się aby miało, wahacz skręcany był na zewnątrz.
górnych wahaczy nie trzeba dokręcać w obciążonym położeniu- guma z wahaczem obraca się na metalowej tulejce
co innego np. wahacze z tyłu i widełki do dolnych- tam guma jest nierozłączna z tulejką
Jedyny rozsądny który wie o co biega i jeszcze pawel2910 ,reszta widać kowale. Młotkiem ponapier.... to tak,tam ktoś wcześniej napisał że w dolnym wahaczu i tak ściągacz nie podejdzie trzeba młotkiem tłuc. Walnij się tym młotkiem nie powiem gdzie,do dolnych też są ściągacze,zapewniam. I nie takie drogie wcale. Z górnym wahaczem to jest tak jak byś chciał łożysko toczne założyć wewnętrzną bieżnią na trzpień w określonym położeniu,bez sensu bo i tak się obraca...
Miałem się nie odzywać ale jak widzę znowu że ktoś karze górne na opuszczonym dokręcać... nie róbcie ludziom wody z mózgu i nie utrudniajcie roboty nie potrzebnie.
kobe83 górny dokręcasz "do oporu". Nie zostawiasz żadnego luzu. Dobrze że poprawiłeś bo niedługo to dopiero miał byś luz :)
Ściągacz jak ściągacz, można go użyć jak ma się pod ręką albo jak pukniemy parę razy w nadlewkę materiału którą specjalnie mamy na zwrotnicy i widzimy, że nie zejdzie to wtedy bierzemy ściągacz albo palnik, ale nie ściągacz za 40 zł bo takim to jedynie możemy wybić, ale zęby.
Tak to jest jak ktoś czyta tylko forum i chce zostać mechanikiem, bo jak wiemy są tutaj osoby które znają się na rzeczy i warto słuchać ich porad, ale również są takie które w niektórych tematach nie powinny się odzywać.