Może zaraz po założeniu było te -30 a wraz z upływem czasu i kilometrów przestały mieć swoje właściwości i siadły o kolejne 30.
Printable View
Może zaraz po założeniu było te -30 a wraz z upływem czasu i kilometrów przestały mieć swoje właściwości i siadły o kolejne 30.
Możliwe że tak. Czyli sportowe sprężyny to takie dziadostwo :P bo w serii nikomu nie siadają (aż tyle) a nam dwóm siadły drugie tyle :)
No ja mam te Jamexy, to jest jakby nie było dosyć budżetowe rozwiązanie (płaciłem lekko ponad 300zł za 4 sztuki). Firma niby spoko, Holendrzy jeśli się nie mylę, lansują się trochę na rynku. Ale pamiętam że ktoś na forum pisał że one "nieco" z czasem siadają. Marek, a twoja na czym stoi?
Napewno jak je założyłem stała troche wyżej ale nigdy nie mierzyłem jak było na początku. Najważniejsze że nawet przy takim obniżeniu jak na razie o nic nie zachaczam michą, co prawda staram się jeździć ostrożnie.
- - - Updated - - -
Fakt drogie to one nie były więc wsumie nie ma co się dziwić że siadają
Ok pomiary zrobione
Opony 205x55xR16" ćisnienie przód i tył 2,3 Bar
Wysokość w nadkolu przód prawy i lewy- 645 mm
tył prawy i lewy - 650mm
Wysokość całkowita 1380 mm
Prześwit o osłoną niestety powoli opadającą ok 90 mm zaczyna powoli szorować zaraz się popsuje może zamienię na ruską :)
WitamWysokość 1420mm,prześwitu nie podaje bo mi osłona opadła troche ,więc to by były nieprawdziwe dane..tak mi wyszło po wyregulowaniu na gwincie KW..felgi 255/40/18.
Sprężyny są żółte, ale nie wiem jakiej firmy. Więcej nie powiem, bo taką kupiłem i prowadziła się bosko, więc nie grzebałem. Po za tym ja zawsze używałem auta w trasie więc mi zawias pasował, po Wrocławiu nigdy nie jeździłem, bo od jeżdżenia po kostce i torowiskach jest służbowy samochód:P
Po za tym jazda po mieście to nie jest przyjemność, a Alfa to czysta przyjemność.
Dokładnie, walorów trakcyjnych kwestionować się nie da. Jest druzgocząco lepiej niż w serii. A i lepiej wygląda do czego sukcesywnie mnie żona przekonuje. Gdyby nie ona to bym do serii wrócił :) Jednak postanowiłem ten pomiar zrobić i byłem w szoku :)