U mnie za każdym razem trzęsie na biegu jałowym i przy ruszaniu do przodu. Do tyłu wszysko ok. W takim razie jade do mechanika na wymiane sprzęgła. Oby bez dwumasu
Printable View
U mnie za każdym razem trzęsie na biegu jałowym i przy ruszaniu do przodu. Do tyłu wszysko ok. W takim razie jade do mechanika na wymiane sprzęgła. Oby bez dwumasu
Witam
ostatnio zauważyłem że podczas odpalenia i gaszenia silnika strasznie buja silnikiem , zapewne poducha silnika tylko która może być za to odpowiedzialna ?
na biegu jałowym wszystko ok zero wibracji wszystko ok
podczas jazdy też ok
Witam sprawdź drążek reakcyjny czy nie jest naderwany miałem to samo wymieniłem i jest spokój .
chodzi o ta górną łapę silnika ?? bo innej nie mogę znaleźć , chodzi o silnik 1.6 TS
Można zdjagnozować dwumas tak: odpalasz silnik na jałowym,dodajesz gazu tak do ok 2500-3000rpm przyspawiasz ucho w okolice środkowej konsoli bliżel silnika i na obrotach gasisz silnik jak słyszysz wyraźne stuki znaczy że dwumas. Mi tak mechanik zdjagnozował i niestety są początki końca.
dziś patrzyłem tą gumo tuleje górnej łapy i jest przerwana dookoła . czy to może być powód ??
znalazłem na allegro taką gumo tuleje czy to będzie ta ?? http://allegro.pl/tuleja-lapy-podusz...545275829.html