A moze 3.2 ;) w Brerce ? Koszty rozłożą się równomiernie na spalanie. A unikasz zabaw z egr dpf turbina itd.Nie wspomne juz o frajdzie z jazdy....
Printable View
A moze 3.2 ;) w Brerce ? Koszty rozłożą się równomiernie na spalanie. A unikasz zabaw z egr dpf turbina itd.Nie wspomne juz o frajdzie z jazdy....
i o spalaniu tez lepiej nie wspominac:D.Kolega z tego co zauwazylem szuka w miare oszczednego w spalaniu auta
Haha to fakt... Przed nabyciem swojej miałem okazję przejechać sie Brerą 2.4, naprawdę fajnie się zbierała. Z tego co piszą na forum właściciele są raczej zadowoleni więc może warto.
i tak powyżej 100kmh która sie lepiej zbiera?:)
Hehe az tak nie pamietam ;) to bylo w dniu kupna wiec bylem ostro zgrzany. Nie mniej jednak 2.4 fajnie sobie radzila, dobrze sie prowadzila bylem prawie zdecydowany ale usluszalem 3.2:cool:
Słuszna uwaga!
Oczywiście, że nie jest droższe w eksploatacji niż BMW. Ale eksploatacja nie jest na poziomie Fiata, co się sporej części kupujących Alfy wydaje...
Je jeżdżę Alfą (a nawet dwoma), w dodatku z silnikiem benzynowym i naprawdę nie mam z tym problemu. Ale kupując ten samochód kosztów eksploatacji nawet nie analizowałem, bo mnie nie interesowały.
Tak wracając do postu w którym porównujecie silnik 2.4 i 2.0. Też jestem zdecydowany na zakup Brery i rozważam tylko jednostki napędowe. Zdecydownie jednostka 2.0 jest nowszą konstrukcją i tutaj pytanie bo ktoś powiedział że ten model ma "ładniejszy środek" Czy Brera miała jakiś facelifting, że środki się różnią w młodszych i starszych rocznikach? Są jakieś inne różnice?