Pozamieniaj miejscami świece i spróbuj wywołać błąd na innym cylindrze. Jeżeli tak będzie to kup świece NGK BKR6EKPA :)
Printable View
Pozamieniaj miejscami świece i spróbuj wywołać błąd na innym cylindrze. Jeżeli tak będzie to kup świece NGK BKR6EKPA :)
Świece to inny temat, bardziej chodzi mi o to że FES mi nie działa na kabelku :)
- trochę to dziwne, na ELM 327 pracujemy na 38400 a nie na 9600.
- program Scan Master automatycznie dobiera sobie predkośc transmisji, FES tak nie ma.
- w FES masz klawisz Test , jak wybierzesz interfejs, to wtedy można sprawdzić czy program komunikuje się z interfejsem, czy go widzi.
Dlatego dokładnie opisałem ustawienia. Zmienie na 38400 i zobaczymy w każdym razie dziś wrzuce pierwsze logi no zobaczymy jak wyjda...
- - - Updated - - -
No teraz już wszystko działa. Wielkie dzięki BUBU, problem tkwił w tym właśnie ustawieniu. Zmieniłem na 38400 na COM3 i teraz FES śmiga.
Wrzucam pierwsze screeny z FES'a , robione niestety na ciepłym silniku ale już tu wyszły pewne nieścisłości. Oczywiście wiem że muszę wrzucić logi, ze SCANMASTERA ale być może podpowiecie czy na coś zwrócić szczególną Uwagę, Ale od początku.
Podłączam FES'a ustawiam COM3 dla interfejsu i liczbę bitów na sekundę na 38400 - poza tym reszta ustawień PORTU bez zmian. (Zgodnie z tym co pisane było wcześniej specjalnie nie ustawiam COM1 i COM2).
Dalej silnik ok 90 stopni, na zewnątrz ok 20 (garaż/warsztat).
Po odpaleniu FES'a na pracującym silniku wychodzi błąd P0300 i P0301 , przypadkowe wypadnięcie zapłonu. Robię pomiar wszystkich 4 sond oraz DTV oraz FRA poniżej.
Załącznik 78201Załącznik 78202Załącznik 78203Załącznik 78204
Kolejną rzeczą jaką robię to próbuję znaleźć przyczynę problemu czyli zamieniam świecę z 1 cylindra z 3 oraz cewkę z 1 cylindra na srugi. Chcę sprawdzić czy to problem świecy czy cewki. Znowu FES niestety znowu po chwili pracy silnika pojawia się błąd P0300 i P0301. Świece to nie platynki ale wg katalogu NGK powinny pasować do tego silnika (są jednoelektrodowe). Cóż być może trzeba wymienić na platynowe NGK BKR6EKPA o których pisał Aleks_K.
Robię znowu pomiar sond wykresy wg mnie wyglądają na odwrócone, czy to coś oznacza?
Jutro zrobię TEST OBD dziś nie było jak.
Wykresy po zamianie świec i cewek poniżej.
Załącznik 78205Załącznik 78206
Pls. o info jeśli coś konkretnego mam pomierzyć jutro. Trochę obawiam się tego Scan mastera bo jestem nieogarnięty w nim ale będę próbował... :)
- z katalogu domowego FES-a wszystkie pliki *.TXt, *.CSV wrzuć do jednego katalogu , zarchiwizuj WinRarem i wrzuć na forum.
Załącznik 78267Załącznik 78267
Mam nadzieje ze plik sie załączył
- - - Updated - - -
ok załączył się:) dziwne ale miałem tam tylko pliki o nazwie 59 dziwne. Bede zaraz leciał spróbować zrobic testy :)
zmieniłeś auto i logi z kwietnia ?Cytat:
ECU ISO Code: FD 86 3D 04 19 CONNECTED TO: ALFA 159 1.9 MJET 16V Bosch EDC16C39 CF4/EOBD Diesel Injection (1.9, 2.4) --------------------------------------------------------------
- dalsza cześć diagnostyki GT JTS 2.0 teraz z pomoca oscyloskopu samochodowego.
- pierwszy pomiar to analiza pracy cylindra 4 z pomocą czujnika Px.
- na pierwszym zrzucie widać że logi pokazują (jesli wierzyć autorowi programu do obsługi oscyloskopu) ze cylinder 4 ma problemy z trzymaniem kompresji dynamicznej, czyli podpalone są zawory.
- widać także że cylinder nie osiaga punktu 270 stopni na wydechu (kolor wykresu czerwony), czyli popychacz hydrauliczny nie trzyma zaworu wydechowego.
- ostatni zrzut to zrzut z innego GT JTS.
Załącznik 78397Załącznik 78398Załącznik 78399Załącznik 78400Bubu...
Wrzucam pierwsze wykonane przezemnie LOGI plus Screeny z FES'a na zimnym silniku (wszystkie).
Niestety złośliwość rzeczy martwych nie pozwoliła zrobić testu OBD dynamicznego. W trakcie pracy wywaliło sterowniki od intrefejsu i nie chcę się teraz załadować mam informacje że urządzenie nie działa poprawnie gdyż nie udało się załadować sterowników ( wszystko działało i nagle zonk) spróbuję jutro raz jeszcze na innym laptopie. W każdym razie pls. zerknij i powiedz Czy dobrze zrobiłem przynajmniej te. Tak a propo tego co napisałeś to muszę wykonać test kompresji gdyż właśnie któryś popychacz mi głośniej czasem pracuje ("cyka"). I jeszcze jedno czy to możliwe że FES nie zapisuje logów lub ze zapisuje je gdzieś indziej? Wogóle nie mam nic z dzisiejszych testów :(.
W załączeniu to co pisałem powyżej...
- - - Updated - - -
Fuck nie zapisałem printscreenó :(
- - - Updated - - -
Załącznik 78401Załącznik 78402Załącznik 78403Załącznik 78404Uffff znalzałem gdzaie indziej się zapisały :)
- chyba w wersji Free FES nie zapisuje logów, przepraszam moja wina zapomniałem o tym.
- logi jakie podałeś są z programu Scan XL, czyli mają rozszerzenie *.LGF.
- ty masz działać na początek z programem Scan Master, on ma pliki z rozszerzeniem *.GLF.
- jak robisz logi na postoju, to po zadziałaniu termostatu dodaj na chwilę gazu, tak do 3.000 obr.
- logi na postoju robisz tak długo , aż zadziała termostat, ale nie dłużej niż 20 minut.
- poniżej pliki konfiguracyjne dla Scan Master, zobacz tez zrzuty z programu Scan Master.
- pomietaj tez o zrzucie z PID, zobacz jakie masz PID-y zaznaczone.