Mi w 9-tce z silniczkiem 1.9 16V po mieście przy mojej nodze wychodzi 8.3l na trasie 6.2-6.5l
Printable View
Mi w 9-tce z silniczkiem 1.9 16V po mieście przy mojej nodze wychodzi 8.3l na trasie 6.2-6.5l
U mnie po Chipie zużycie paliwa spadło o 0,5 litra, ale można przewidzieć ze styl jazdy też się zmienił ;) w skali roku oszczędność na paliwie około 450zł.
Sam widzisz kolego że to już coś :D
moja spala przy jeździe nie 'najwolniejszej" w mieście ok 6.3-6.7 litra na 100 a w trasie jeszcze nie liczyłem dokładnie;D w mieście koło 1000 km robię na 1 baku:) co myślę,że przy całkiem w porządku osiągach i frajdzie z jazdy nie jest dużym spalaniem jak na stosunkowo nie lekkie auto;)
156 SW 1.9 16v wycięta przepływka i egr, wirus , wydech od 2.4, noga dość lekka przy dojazdach do pracy ok 20 km w jedną stronę ze średnią prędkością 40 km/h (trochę prostej, trochę korków), silnik osiąga temp ok 85 w połowie drogi - spalanie 8-9 litrów.
Mi pali normalnie 6-6,5 , 3/4 po mieście.
Ostatnio mi wyszło 7,2, ale tylko po mieście i w zasadzie większość na zimnym silniku.
I tak uważam, że jak na te właściwości, przyspieszenie,masę i warunki pali mało :)
a moja pali 4L