kolega pisał że pod kompem pokazało mu - 130 to takie wskazanie związane jest z czujnikiem w termostacie
Printable View
kolega pisał że pod kompem pokazało mu - 130 to takie wskazanie związane jest z czujnikiem w termostacie
a ja mam pytanie odnośnie zegara temperatury ar 146 1,4 bx, problem polega na tym ze jak właczam zaplon wskazyje max stopni a jak odpale to pokazuje koolo 40 stopni a jak sie nagrzeje to 90 tylko nie wiem dlaczego nie pokazuje np. 0 stopni jak wlaczam zaplon? wiece moze o co tu moze chodzi z góry dziekuje pozdrawiam CHAO :)
pytanie czy to nie wina tego, że czujnik np jest poza skalą bo siedzi w bańce pary wodnej.
Dlatego tak jak pisałem: najpierw organoleptycznie sprawdzic termostat odpwiednio odpowietrzyć a później martwić się czujnikami.
czyli bańka pary wodnej miała - 130 st. dziwne :confused:. Wskazania temp. to pół bidy gorzej z tym że silnik się nie dogrzewa ale to jak juz pisałem wina bedzie termostatu
Czytaj ze zrozumieniem, dobrze?
każdy czujnik ma swój zakres pracy. nie odczytuje temp w nieskończoność. jeśli zakres wynosi np 40-140 to tyle zostanie pokazane. Natomiast po przekroczeniu wartości granicznych zostanie wyświetlona wartość zaprogramowana jako "komunikat błędu". Np mój uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej pokazuje -49 stopni. Gdy go całkiem odłączysz również jest pokazywane -49 stopni...
Swoją drogą, ciekawe co pokaże soft po odłączeniu czujnika temperatury płynu.
soft wywali błąd czujnika temperatury i ecu załączy ci wentylator. Tylko nie pamiętam jaką temp. zastępczą bedzie brał ECU (sprawdze to w wolnym czasie)
to teraz sie spotkałeś. Za uruchomienie wentylatora odpowiedzialny jest ECU to on mierzy temp. i w przypadku przegrzewania włącza I lub II bieg wentylatora. Takie rozwiązanie jest stosowane bodajże od 96 r wcześniej czujnik w chłodnicy był za to odpowiedzialny