nie wiem juz jaka to byla suma, a czesci kupowal warsztat...
Printable View
Który zestaw rozrządu lepszy??? 1 zestaw- Pasek DAYCO,napinacz DAYCO,rolka SKF i pompa DOLZ ,2 zestaw-Pasek i rolki GATES i pompa VALEO.
witam kupiłem taki zestaw rozrzadu do mojej Belli czy bedzie odpowiedni:
Pasek Gates
Rolki SKF
Pompa SKF
Do silników JTDM należy stosować tylko i wyłącznie oryginalne paski FPT lub zamienniki Dayco z teflonowanym wnętrzem - są białe w środku, tylko te paski wytrzymują obciążenie w JTDM i przebiegi nawet 150 tysięcy.
Panowie, czytam Wasze argumenty dot. kupna czesci i wymiany rozrzadu w tym samym miejscu i jedno mnie zastanawia.
Od razu zaznacze, ze nie jestem mechanikiem, ale wiem, ze wymiana rozrzadu w JTDM skomplikowana nie jest. Jakie jest wiec ryzyko, ze dobry, zaufany warsztat popelni przy montazu blad skutkujacy pozniejsza awaria? Zakladam oczywiscie, ze warsztat ten dostaje ode mniedobrej jakosci, oryginalne czesci i ich nie podmienia.
Jesli to ryzko jest minimalne to doplacanie nawet kilkuset zlotych mija sie moim zdaniem z celem. To troche tak, jakby na wszelki wypadek wymieniac olej co 8 tys km.
samemu tez nie powinno być problemu z wymianą, zależy kto na ile się czuje i ile poczyta ...