Śledzę temat ;)
Ale Mac!ek chyba cały czas będzie siedział w tym temacie ;)
Printable View
Brałbym jak poseł dietę, tylko po zakupie zmieniłbym fele i git :)
czemu zmienilbys fotele?
a kojarzy może ktoś ten egzemplarz?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-lpg...C25436518.html
wydaje mi się, że już kiedyś ją na otomoto widziałem, ale też nie ślędzę tego rynku jakoś namiętnie. Rzucają się Wam jakieś "atrakcje" które mogłyby budzić podejrzenia? Gaz jest firmy Lovato, ale co i jak to nie wiem, tym bardziej że o gazie mam mgliste pojęcie - do tej pory uważałem że to tylko do zapalniczek dobre ;) Orientuje się może ktoś, ile wychodzi rzeczywiste spalanie przy normalnym użytkowaniu silnika 2.0 TS? paliwa/gazu?
pozdrawiam
Moja Gtv z 2.0 ts 150 km pali w mieście obecnie w zimę średnio 10,5 przy normalnej, dynamicznej jeździe (shell v-power 95). Przy szaleństwach nie liczyłem ale na pewno ciut więcej :D Z tego co wiem to właściciele innych egzemplarzy skarżyli się na spalanie rzędu 12-13 l w mieście ale nie wiem skąd taki wynik. Dodam, że ts u mnie jest po generalnym remoncie, więc może to ma wpływ na mniejsze zużycie paliwa. PZDR!
- - - Updated - - -
Doczytałem, że chyba chodzi Ci o spalanie gazu, także sorry ale się nie orientuję.
hm...no to mało, i widzę że po Wawie jeździsz. Bo to też miasto miastu nie równe ;)
Więcej mi kiedyś Saxo VTS paliło, albo przynajmniej podobnie, tyle że nie dość że auto 400-500kg lżejsze to i silnik mniejszy
Przyznam, że jestem mile zaskoczony spalaniem. Wcześniej poruszałem się corollą kombi 1,4 vvti i paliła ok 9l/100km ;)
Na pewno silnik 2.0 pali 10-12 litrów gazu przy normalnej jeździe.
no to niewiele. A jak Wam się widzi egzemplarz z linku powyżej? Może ktoś zna ten samochód?
ja nadal nie wiem jak gtv z TS 2.0 moze Wam w mieście palić 10 litrów na miescie, skoro producent przewidzial min 13l....
chyba ze to miasto to obwodnica którą 10 km jedziesz 90 km/h....
uważam że przy normalnej lekko dynamicznej jezdzie tylko w miescie i korkach należy liczyć 13-15 l spalania wg ubytku w baku a nie komputera...
mój tak pali a przy dynamicznej jezdzie na krótkich odcinkach dobija do 17... więc gazu dolicz 1-2 l przy dobrym zestrojeniu instalacji