była już na forum = fajny bajer ;) ale szkoda mi tłoków - bo przydadzą się do stolika ;)
ja mam szalony plan wykorzystania do czegoś deski rozdzielczej od jakiegoś anglika - tylko nei wiem na co ;)
Printable View
Stolik genialny, można taki kupić gotowy za grubaśne pieniachy :P Sam się kiedyś przymierzałem do zrobienia podobnego.
Wstaw do swojej :DCytat:
ja mam szalony plan wykorzystania do czegoś deski rozdzielczej od jakiegoś anglika - tylko nei wiem na co
Była już była, ale jak na maniaka motoryzacji przystało taki bajer to podstawa :D:D
Powiem Ci, ze jak samemu zrobisz to wiecej radosci no i ta satysfakcja :P;) grube pieniadze a samemu robisz wedlug siebie :cool:
- - - Updated - - -
Może do kompa zamiast zwykłej kierownicy cały kokpit sobie zafundować i pod kompa podłączyć :D:D
A jasne, że można. Oto dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=wd1EsN3-uG0
W jaki sposób wyczyściłeś blok i tłoki? Piaskowanie? i jaka jest cena dorobienia takiej szyby z grawerem?
Powiem Ci tak za pierwszym razem próbowałem to wyczyscić myjką wysokociśnieniową i szczotką na wiertarce ale nic to nie dało no i te zakamarki jak zrobić ?? więc zdecydowałem się na piaskowanie i na malowanie proszkowe :) a koszt takiej szyby to hmmm różnie zależy od grubości i rozmiaru ja mam gr.10mm i rozmiar 1000mm x 550mm hartowana i koszt był niecałe 200 zł, a grawer zależy też u kogo jedni co dzwoniłem to chcieli nawet 150 zł a udało mi się znaleźć za 60 ;p więc tak to jest no :)
Blok cały czas na sprzedaż :D Za 450 oddam :P
Super robota ;)
Świetne!
Ja mam w przyszłości zrobić szklany stolik ale z ramy DUCATI.
- - - Updated - - -
Z podświetlanym napisem Ducati :P