-
Popatrz pod korek wlewu oleju jak zobaczysz masełko to znaczy że coś może w tym być ale jeśli samochód jest używany na krótkich odcinkach to też robi się masełko, więc warto gdyby co to ją przelecieć dłuższą trasę :)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
-
przy małych obrotach na biało a przy wysokich na czarno
-
-
Przy wysokich to norma w klekotach hmm, z tym że tak jak pisałem ze jeśli bella jest śmigana na krótkich trasach to wilgoć w silniku zostaje wiec później paruje i pojawia się dymek :P a jak się zagrzeje i po jeździe nadal dymi ??
-
miałem podpinany komputer i nic nie wykazał z turbina, a nie dymi mi jakoś specjalnie intensywnie. Widziałem już dymienie przy źle działającej turbinie i nie ma co porównywać
-
jeżdżę ok 300km tygodniowo, a dymi zawsze przy zwiększaniu obrotów nawet jak się nagrzeje
-
-
No to skoro nie dymu ponadnormatywnie to po co wymyślasz sobie problemy?? Jeśli nie masz płynu w oleju lub na odwrót z tym że raczej to pierwsze to śpij spokojnie. Możesz jeszcze odkręcić dolot przy kolektorze i sprawdź jaka ciecz się tam znajduje, czy nie ma płynu lub nadmiaru oleju. Powiecie że skąd w dolocie płyn, ano u mnie tak było na szczęście dobrze się skończyło.
-
Z dymienim to egr sprawdź
-
dymi więcej niż powinien, ale nie tak jak przy turbinie. A co jeśli znalazł bym tam płyn, bądź mokrą maź?