A ja mam płaskie z biedronki już rok i dopiero niedawno zaczęły źle zbierać. Dzisiaj jadę po nowe bo się właśnie pojawiły za 9.99zł szt. :)
Printable View
A ja mam płaskie z biedronki już rok i dopiero niedawno zaczęły źle zbierać. Dzisiaj jadę po nowe bo się właśnie pojawiły za 9.99zł szt. :)
Ja te wycieraczki z biedronki to po miesiącu wyrzuciłem, nie wiem czemu ale tragicznie zbierały.
Lepiej dołożyć troszkę więcej i mieć spokój na dłużej. A nie jeździć i zaopatrywać się w wycieraczki z biedronki(ale z drugiej strony czego się spodziewać za 9.99 wyrzucasz i kupujesz następne szkoda tylko czasu i nerwów przez źle zbierające wycieraczki :P. Ale jak kto woli;)
Ja mam te:
http://allegro.pl/wycieraczki-alfa-1...063654074.html
i jestem bardzo zadowolony.
Witam. Nie posłuchałem kolegów z forum i kupiłem RIMO. Na początku byłem bardzo zadowolony do dzisiaj jak parę razy włączyłem wycieraczki. Podniosłem wycieraczkę żeby założyć matę antyszronową a tu pióro niczym ptasie pofrunęło z zatrzasku. Szedł akurat sąsiad myślałem że ze wstydu się spalę. Alfa pięknie wypucowana a tu pstryk i wycieraczki nie ma. Brechta na maksa.
Zakładam boscha i zobaczymy ile posłuży. Pozdrawiam i nie polecam RIMO
Załącznik 115918Załącznik 115919Załącznik 115920
Sorki za słabą jakość zdjęcia. Robione tel nokia 500. Też nie polecam.
Pozdrawiam forumowiczów
Wszystkiego najlepszego w mikołaja
P.S. wycieraczki założone w październiku i mało razy używane
No niestety MotGumy też mi zaczęły po kilku miesiącach chrobotać... kurcze co jest? Już się zacząłem zastanawiać może to nie tylko wina wycieraczek ale samych ramion, które po jakimś czasie się rozregulowują, nie działają jak należy i powodują ich szybsze zużycie? Chyba kupię Boshe i sprawdzę jak to jest...
Ja obecnie mam kamoka i tez sa do dupy ... niektore obszatry szyby pomijaja .... do zimy musze cos innego wsadzic bo mocowanie piora na wcisk mnie nie przekonuje :/
W lutym wymienie szybe z ubezpieczalni bo pojawil sie odprysk i zakladam boscha :)
Co do Motogum to zima mi czasami skakaly na mrozie ale jak troche pochodzily to im "przechodzi" - przynajmniej solidnie do ramienia sa mocowane
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Ja również bardzo polecam płaskie wycieraczki firmy Alca z Tesco. U mnie siedzą już 1,5 roku i wszystko ok. Cichutkie, nie walą po nich spryski, naprawdę solidne wycieraczki. Jedyne wycieraczki, które założyłem i nie chroboczą wcale.
Co do chrobotania to wydaje mi się, że to kwestia ramion w 156. W wielu egzemplarzach występuje ten problem. U siebie mam w planach założenie ramion od Passata B5 Fl pod płaskie wycieraczki i ciekaw jestem jak wtedy będzie się przedstawiał problem chrobotania.
eeeh, te wycieraczki. Miałem płaskie valeo. Po roku zaczęły zostawiać smugi. Tak to były ok z tymże waliły po nich spryskiwacze i wycieraczka pasażera odstawała lekko na końcu w dolnym położeniu. Teraz mam Alca płaskie. Niby fajne bo w końcu spryskiwacze dają na szybę a nie w wycieraczkę ale z racji na ich płaski kształt (brak "spojlera" które większość płaskich wycieraczek ma) przy wyższych prędkościach przepuszczają wode. :/ mniej więcej tak jak na tym filmiku.http://www.youtube.com/watch?v=pAnG_yiQ03c Oczywiście w zależności od prędkości. Wycieraczka pasażera również odstaje na końcu w dolnym położeniu.
Czy znaleźliście jakieś wycieraczki w których nie ma problemu ze spryskiwaczami i z odstawaniem?
ja tez nie polecam wycieraczek RIMO - kupilem ojcu niedawno i dzisiaj mi mówi ze juz są do wymiany bo popękał plastik jak podnosił ramie do góry. Ja w alfie mam VALEO tez są do wymiany bo swoje juz przeszły ale raczej zmienie na cos innego może te Dipp będą dobre?? Valeo są za wysokie i spryskiwacze nie dają na szybe tylko na obudowe wycieraczki..