ew. wata szklana, epoksyd i za 20 minut masz obudowę naprawioną.
Printable View
ew. wata szklana, epoksyd i za 20 minut masz obudowę naprawioną.
Jest zbyt rozwalona - nie ma nawet zaczepów (wszystko na śruby...), znajdę coś na złomach :)
Ale jeszcze jeden problem - spryskiwacze. Po długim duszeniu manetki ledwo sikają (ochlapują mi jedynie podszybie) - co to może być? Płynu w zbiorniczku jest prawie pełno.
moze pompa jest zbyt słaba, albo gdzies zatkane na weżykach i nie pompuje. Wyjmij pompke przeczyść styki, przedmuchaj wężyki, moze pomoże :D
Kiedyś też czytałem o jakimś ?trójniku?
Od strony pasażera za gąbką w rogu komory silnika jest trójniczek. Możesz mieć tam nieszczelność, jak i na każdym innym połączeniu
U mnie ciekło właśnie na połączeniu trójnika, wystarczyło na ciepło docisnąć wężyki i wszystko jest OK.
Odłożyłem trochę kasy, więc w końcu czas na tarcze - i tu pytanie.
Oryginalne Fiat/Alfa/Lancia - czy jakiś zamiennik (brembo/trw)?
Słyszałem, że dla Fiat Poland tarcze robi firma Rotinger, warte są uwagi? Cena nie jest specjalnie wygórowana - a myślę, że ASO nie wciska gówna.
Opinie?
co prawda w 147 jak wymieniałem kupiłem zestaw tarcze TRW,klocki ATE i nie narzekam na ten zestaw, Nie piszczy, pylenia tez nie ma zbyt dużego.
Ja jestem zwolennikiem takiego zdrowego podejścia, zeby wyważyć stosunek ceny do jakość.
klocki mam nowe Steinhoff - mamy je w 156, świetna sprawa. [pylenie znikome, pisków zero, hamulec ostry, droga hamowania krótka]
Do tego szukam tarcz i te Rotinger'y zwróciły moją uwagę bo... tak samo jak Steinhoff są montowane przez Fiata i podobnie jak Steinhoff są w miarę tanie.
najlepiej brać tarcze wysoko nawęglane bo tak nie rdzewieją. Ja zostawiłem auto na 4 miesiące i z przodu mikoda jest ok a tył - ori fiat nadają się do wyrzucenia.
Czyli nie warto kupować oryginalnych Fiata? Miałem taki zamiar - 70zł/kpl na tył...
PS
Czy po prostu Mikody były nowsze od fiatowskich?