http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69
Printable View
Wszystko ładnie pięknie tylko czy ta tulejka będzie pasować do alfy i w dodatku na tył?
Ja jestem ciekaw szerokości tej felgi RH bo znając temat to ten model wąskich felg nie ma a dodając do tego dystans 25mm to jak widać przeczy tezie ,że do 147 szeroka fela nie wlyzie:) no chyba ,że ma ET40 albo i więcej . Kolego jak się zrobi ciepło to wrzuć felge na Alfonsa bo jestem ciekaw jak się prezentuje . Bo nie ukrywam ,że RH do kozackich należą i zawsze mi się podobały :) . Co do opcji zbierania opon to zobacz czy bardzo drze i jak masz możliwość przypasowania opony 205 to szedłbym w tym kierunku bo zrobi sie ładny naciąg i może okazać się niepotrzebne modyfikowanie zawieszenia itd . A oponka na naciągu będzie ładnie się chować pod błotnik . Tyle ,że tą wersje trzeba sprawdzić bo nic nie wiemy o parametrach felgi twojej:)
A znalazłem 147 na RH ZW3 tyle ,że chyba serial zawias i 18/9 cala i wygląda fajnie . Na glebie to już całkiem dobroć być musi:DZałącznik 89483
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/387.jpg
Szkoda jednak ze nigdzie nie mam zachowanych zdj jak wyglądała podczas kupna, a powiem wam szczerze ze na tych felach + dystans + zawias -30mm wyglądała naprawde kozacko i dlatego teraz kombinuje co zrobić żeby zostawić ją tak jak wygląda a pozbyć się problemu. Równie dobrze mógłbym sprzedać alusy z dystansami i wsiąść całkiem niezłą kasę i kupić coś tańszego i mniejszego-R16 ale tego nie chce :P
Macie oznaczenia
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/03/388.jpg
Spoko problem nie tkwi w wielkosci felgi bo i 18cali wchodzi przecież a tą szerokość idzie obejsc albo oponą albo tym dystansem. Powiedzmy sobie szczerze - 225 to opona tunerska nie jest . A jak ktoś zakłada felge skręcaną na dystansie to musi się liczyć ,że założyć trzeba "naciąg" Ja u siebie też mam 225 tyle że na feldze 18/8 cala i przy profilu 40 szału niema no ale znowu da się jezdzić po naszych "bezdrożach" . Z przodu mam profil 35 i to już znowu powoduje przy jezdzie wytrzeszcza na dziury. Tyle ,że opona 225 nie robi efektu . Wolałbym 205 z lekkim naciągiem .
Właśnie na tyle jest 215 letnia i tak obciera (widać wytarty rowek na zdj na 1 stronie)
Więc mówicie zęby nic nie kombinować tylko 205 zakładać i powinno być dobrze. Mam dobrego kolegę wulkanizatora, który ściąga opony i alusy z Niemiec, wiec coś się dobierze. Podjadę do niego założymy 205 poskakamy po aucie jeżeli nic nie będzie dobijać do nadkola zostawię je. Jeżeli jednak to nie wyjdzie, na wiosne zmieniam sprężyny z tyłu bo raczej opcja z podkładką na sprężynę nie wypali jak i również zmiana dystansy na 20mm.
zmień dystans na 20mm i będzie po problemie.
No ja też najlepiej w sumie wymieniłbym te dystanse . Przecież kupisz 20mm a tamte sprzedaż więc budżet będzie nie naderwany a przez te 5mm i pozbędziesz się problemu a i auto nie straci na wyglądzie . Bo z tą oponą 205 to ja tak zgaduje bo może wypalić ale nie musi . Jak możesz to sprawdzić to sprawdz może rzeczywiście się obejdzie ale z tym dystansem to raczej pewniak.
- - - Updated - - -
Widze ,że na feldze jest ET55 więc przy twoim dystansie wychodzi jak ET30 . Do tego obstawiam ,że felga nie ma mniej niż 8 cali to własnie tych 5mm ci będzie brakować .